Terug Vaccinatie voor windpokken en mazelen beperkt terugbetaald

Vaccinatie voor windpokken en mazelen beperkt terugbetaald

- Wetgeving | Vaccinaties

Expert Myriam De Voldere

Support Individuele Preventie - Medische preventie

Enkel voor ziekenhuispersoneel en sommige ambulante zorgverleners

In enkele beperkte gevallen betaalt Fedris, het federaal agentschap voor beroepsrisico's, voortaan de vaccinatie tegen mazelen terug voor ziekenhuispersoneel. Voor de terugbetaling van het varicella-vaccin (windpokken) is de doelgroep iets ruimer.

vaccinatie

Na een aantal beperkte uitbraken werd het mazelenvaccin al gratis ter beschikking gesteld door de Vlaamse Overheid. “De voorbije jaren heeft IDEWE dan ook volop gesensibiliseerd opdat mensen die nog niet immuun waren zich zouden laten inenten” zegt Myriam De Voldere van IDEWE. “In Wallonië werden de vaccins gezet op kosten van de werkgever. Misschien dat daar nog een inhaalbeweging zal ingezet worden. Het nieuwe reglement is echter alleen van toepassing voor ziekenhuispersoneel dat ook patiëntencontact heeft.

“Voor windpokken is de doelgroep iets ruimer. Ook sommige ambulante zorgverleners kunnen van de terugbetaalregeling gebruikmaken. De meeste volwassenen zijn in hun kindertijd echter besmet geweest waardoor ze immuun zijn.”

Heeft u vragen over vaccinaties?  Contacteer uw arbeidsarts of check onze onlineantwoorden.

Lees het volledige Reglement tot wijziging van het reglement van 23 mei 2018 van het beheerscomité tot vaststelling van de voorwaarden voor terugbetaling van vaccinaties door Fedris.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen