Terug Wellfie - Meet en verbeter het werkvermogen

Wellfie - Meet en verbeter het werkvermogen

Werknemers die gemotiveerd, gezond en boordevol energie aan de slag blijven tot het einde van hun loopbaan: dat is een uitdaging voor u, uw personeel en de arbeidsmarkt. Vooral nu de pensioenleeftijd is opgetrokken tot 67 jaar.

Hoe garandeert u ieders vitaliteit en duurzame inzetbaarheid? Door proactief te werken aan het werkvermogen.

Dat werkvermogen geeft aan in welke mate een werknemer in staat is om zijn job uit te voeren: enerzijds qua individuele gezondheid, competenties, waarden en houding, anderzijds qua specifieke jobvereisten. De sleutel? Evenwicht.

We hanteren de metafoor van het ‘huis van werkvermogen’. Staat dat huis niet stevig, of sluipen er barsten in bepaalde verdiepingen? Dan beïnvloedt dat de inzetbaarheid van uw werknemer.

 

 

De onlinetool Wellfie meet het werkvermogen op het niveau van uw organisatie en van de individuele werknemer. U oogst feedback voor uw inzetbaarheidsbeleid, en uw werknemer krijgt onmiddellijk advies om zijn werkvermogen te verbeteren.

Wellfie verstevigt uw huis van werkvermogen

Huis van werkvermogen

Gaat u aan de slag met Wellfie? Dan krijgt u in vier eenvoudige stappen een totaalbeeld van het werkvermogen in uw organisatie.

 1. Maak een account aan op www.wellfie.be.
 2. Vul de vragenlijst voor werkgevers in. Die gidst u door alle verdiepingen van het huis van werkvermogen en vertelt welke niveaus er stáán, en welke minder stevig zijn.
 3. Nodig uw werknemers uit om hun vragenlijst in te vullen. Resultaat? Zij ontvangen een feedbackrapport met inzicht in hun individuele huis van werkvermogen, en tips over de verdiepingen die extra aandacht vragen.
 4. Bekijk uw totaalrapport. Dat krijgt u wanneer minstens tien werknemers de vragenlijst invulden – zo is ieders privacy gegarandeerd. Wat vindt u in dat rapport?
  • feedback op uw werkgeversvragenlijst
  • collectief overzicht van de werknemersantwoorden, inclusief voorgestelde acties
  • vergelijking tussen uw antwoorden en die van uw werknemers

Klaar? Dan kent u het startpunt van uw inzetbaarheidsbeleid en voor het verplichte werkgelegenheidsplan in het kader van cao 104.

Werk nu al aan werkvermogen

Bouw meteen aan een steviger huis van werkvermogen in uw organisatie:

Welffie-tool
 • Registreer uw organisatie op www.wellfie.be. Binnen de 20 minuten hebt u uw werkgeversrapport in handen.
 • Informeer uzelf en uw werknemers over Wellfie. Op de Wellfie-site vindt u alle nodige documentatie: campagnemateriaal en voorbeelddocumenten, video’s en webinars.
 • Wees als werkgever alert voor knipperlichten, of signalen die kunnen wijzen op een verminderd werkvermogen: een groot verloop, kwaliteits- en productiviteitsproblemen, slechte werksfeer, … Zowel voor als na de Wellfie.

Leer hoe u werkvermogen positief beïnvloedt

Bij een 360°-aanpak en duurzame oplossingen horen ook sterke opleidingen, op alle niveaus van uw organisatie.

Een greep uit ons opleidingsaanbod rond werkvermogen:

Onze klanten aan het woord


Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen