Terug Wellfie - Meet en verbeter het werkvermogen

Wellfie - Meet en verbeter het werkvermogen

Werknemers die gemotiveerd, gezond en boordevol energie aan de slag blijven tot het einde van hun loopbaan: dat is een uitdaging voor jou, voor je personeel en voor de arbeidsmarkt. Vooral nu de pensioenleeftijd is opgetrokken tot 67 jaar.

Hoe garandeer je ieders vitaliteit en duurzame inzetbaarheid? Door proactief te werken aan het werkvermogen.

Dat werkvermogen geeft aan in welke mate een werknemer in staat is om zijn job uit te voeren: enerzijds qua individuele gezondheid, competenties, waarden en houding, anderzijds qua specifieke jobvereisten. De sleutel? Evenwicht.

We hanteren de metafoor van het ‘huis van werkvermogen’. Staat dat huis niet stevig, of sluipen er barsten in bepaalde verdiepingen? Dan beïnvloedt dat de inzetbaarheid van de werknemer.

 

 

De onlinetool Wellfie meet het werkvermogen op het niveau van je organisatie en van de individuele werknemer. Je oogst feedback voor je inzetbaarheidsbeleid, en je werknemer krijgt onmiddellijk advies om zijn werkvermogen te verbeteren.

Wellfie verstevigt je huis van werkvermogen

Huis van werkvermogen

Ga je aan de slag met Wellfie? Dan krijg je in vier eenvoudige stappen een totaalbeeld van het werkvermogen in jouw organisatie.

 1. Maak een account aan op www.wellfie.be.
 2. Vul de vragenlijst voor werkgevers in. Die gidst je door alle verdiepingen van het huis van werkvermogen en vertelt welke niveaus er stáán, en welke minder stevig zijn.
 3. Nodig je werknemers uit om hun vragenlijst in te vullen. Resultaat? Zij ontvangen een feedbackrapport met inzicht in hun individuele huis van werkvermogen, en tips over de verdiepingen die extra aandacht vragen.
 4. Bekijk je totaalrapport. Dat krijg je wanneer minstens tien werknemers de vragenlijst invulden – zo is ieders privacy gegarandeerd. Wat vind je in dat rapport?
  • feedback op je werkgeversvragenlijst
  • collectief overzicht van de werknemersantwoorden, inclusief voorgestelde acties
  • vergelijking tussen jouw antwoorden en die van je werknemers

Klaar? Dan ken je het startpunt van je inzetbaarheidsbeleid en voor het verplichte werkgelegenheidsplan in het kader van CAO 104.

Werk nu al aan werkvermogen

Bouw meteen aan een steviger huis van werkvermogen in jouw organisatie:

Welffie-tool
 • Registreer je organisatie op www.wellfie.be. Binnen de 20 minuten heb je je werkgeversrapport in handen.
 • Informeer jezelf en je werknemers over Wellfie. Op de Wellfie-site vind je alle nodige documentatie: campagnemateriaal en voorbeelddocumenten, video’s en webinars.
 • Wees als werkgever alert voor knipperlichten, of signalen die kunnen wijzen op een verminderd werkvermogen: een groot verloop, kwaliteits- en productiviteitsproblemen, slechte werksfeer, … Zowel voor als na de Wellfie.

Leer hoe je werkvermogen positief beïnvloedt

Bij een 360°-aanpak en duurzame oplossingen horen ook sterke opleidingen, op alle niveaus van je organisatie.

Een greep uit ons opleidingsaanbod rond werkvermogen vind je hier.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen