Onze dienstverlening voor organisaties - IDEWE Website

DIENSTVERLENING VOOR ORGANISATIES
Terwijl de coronapandemie blijft woeden, moet u uw organisatie draaiende houden. U kunt op ons blijven rekenen om u hierbij te ondersteunen. Samen.Een werknemer met COVID-19? Vul het meldingsformulier contactonderzoek in.
Vul het formulier inOnze dienstverlening voor uw organisatie
Fysieke bezoeken in uw organisatie zijn in deze periode geen evidentie, maar telefonisch blijven we uiteraard bereikbaar. Onze experten blijven paraat om de coronamaatregelen te vertalen in concrete adviezen en oplossingen op maat van uw sector en dienstverlening.
Via innovatieve tools en opleidingspaketten kunnen we ook uw werknemers verder ondersteunen en begeleiden.
EEN VEILIGE HEROPSTART VAN UW ZAAK
U wilt uw zaak uiteraard veilig heropstarten voor uzelf en uw klanten. In de onderstaande video geven we u tips over hoe u dit doet.
Meer informatie vindt u hier: www.idewe.be/coronagids. Contacteer onze IDEWE-experten om u hierbij te ondersteunen.
CONTACTONDERZOEK
Weet u wat u moet doen als een van uw werknemers positief test op COVID-19? Moeten andere collega’s dan in quarantaine? Moet u bijkomende maatregelen nemen? Er komen veel vragen in u op, dat is natuurlijk heel normaal.
De medische teams van IDEWE staan paraat om u te begeleiden bij een besmetting met COVID-19 binnen uw organisatie. Vandaag behoort contactonderzoek tot onze prioritaire taken. Test iemand positief? Vul het online meldingsformulier in. We ondersteunen u met de contacttracing en een risicoanalyse. Samen met u, de besmette werknemer en de interne preventieadviseur(s), identificeren we de hoog- en laagrisicocontacten van een werknemer met COVID-19 en nemen we de nodige preventiemaatregelen om de verdere verspreiding van het virus in te dijken.
Meld hier een coronabesmetting in uw organisatie.
Deze dienstverlening is bestemd voor het melden van besmette werknemers van bestaande IDEWE-klanten. (stagiairs, vrijwilligers en jobstudenten vallen hier ook onder). Op huisgenoten, bezoekers, derden en klanten van IDEWE-klanten is de dienstverlening niet van toepassing.
Meer weten?
Download onze informatiefiches “contactonderzoek” en “wanneer moet je in quarantaine” voor meer informatie.
Bezoeken, comités en onderzoeken
- Meer informatie over onze medische onderzoeken vindt u hier terug.
- Fysieke bedrijfsbezoeken blijven doorgaan, als ook in uw organisatie de hygiënische maatregelen en de maatregelen van social distancing gerespecteerd worden. Contactonderzoek is momenteel onze prioritaire opdracht die veel tijd vereist van onze arbeidsartsen. Hierdoor is het mogelijk dat een andere IDEWE-expert het bedrijfsbezoek uitzonderlijk uitvoert.
Ook op het comité is het mogelijk dat een andere expert aanwezig is in de plaats van uw vertrouwde arbeidsarts. - U moet kunnen garanderen dat u de werkzaamheden verricht in omstandigheden die de gezondheid en het welzijn vrijwaren. Met onze audit ‘preventie COVID- 19’ stelt u uw werknemers én de inspectiediensten gerust.
Coronacharter - Groep IDEWE op locatie
Afspraken en checklist voor een veilige en kwaliteitsvolle dienstverlening op locatie
CORONAVEILIG WERKEN IN UW ORGANISATIE
- Wilt u een coronaveilige werkomgeving organiseren? De WELL Building Standard voorziet adviezen om de besmettingsrisico’s op de werkvloer te voorkomen. Contacteer ons voor meer informatie.
- Zoekt u bijkomend advies over goede hygiënepraktijken? Onze experten helpen u graag verder.
Uw telewerkers ondersteunen
- Hoe zorgt u ervoor dat uw werknemers ook thuis in optimale omstandigheden werken?
Lees ons interactief telewerk-verhaal, vol met praktische tips en adviezen! - Heeft uw organisatie veel beeldschermwerkers? Specifiek voor de telethuiswerker lanceerden we een versie van onze onlinetool OptiDesk die helemaal op maat is van de telewerker.In uw klantenzone geeft u uw werknemers gratis toegang tot deze tool.
Lees hier hoe u dat doet.
Psychosociale ondersteuning
Werknemers die mentaal in topvorm zijn, presteren beter en zijn gelukkiger. Ook in coronatijden willen we er voor zorgen dat uw werknemer zich goed blijft voelen in zijn/haar hoofd. Via individuele teleconsultaties of gesprekken ter plaatse blijven we ter beschikking voor ondersteuning bij agressie, angst, onzekerheid, stress of verandering. Maar ook voor u als leidinggevende of voor uw team zijn er tal van mogelijkheden om bijstand te vragen. Vragen? Neem een kijkje op onze pagina over beschikbaarheid en bereikbaarheid voor alle praktische informatie.
Gids veilig en gezond werken tijdens en na de coronacrisis
Hoe kan uw organisatie op een veilige en gezonde manier de continuïteit en de heropstart van de bedrijfsactiviteiten waarborgen, rekening houdend met de specifieke omstandigheden van de coronapandemie?
Lees het hier in onze coronagids.
Overheidsinformatie - FOD Werkgelegenheid
Generieke overheidsgids
Om organisaties bij te staan bij de stapsgewijze heropbouw van de economische activiteiten, hebben de sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk, de beleidscel van de minister van Werk en de experten van de FOD Werkgelegenheid in overleg een generieke gids en diverse sectorgidsen. Hierbij diende de generieke toolbox zoals opgesteld door de Economic Risk Management Group als een waardevolle inspiratiebron. Meer informatie vindt u hier.
Filmpjes veilig aan het werk
Het blijft belangrijk om op het werk de preventiemaatregelen na te leven. Om die maatregelen en tips uit te leggen heeft de FOD Werkgelegenheid 6 filmpjes gemaakt: bekijk ze en verspreid ze. Zo helpt u mee aan een veilige werkomgeving!
Meertalige informatie
Op deze pagina van het agentschap op de website van het agentschap integratie & inburgering vindt u basisinformatie over corona in verschillende talen en in duidelijk Nederlands.
Abonneer u op onze kanalen LinkedIn, Facebook, Twitter en blijf op de hoogte van al onze initiatieven en adviezen.
Gerelateerde nieuwsberichten
- 03-03-2021 | Corona bevrijdt een bedrijf niet van zijn milieuverplichtingen
- 01-03-2021 | Gratis ondersteuning voor zorgverleners en onderwijzend personeel
- 02-02-2021 | “Maak van het mondmasker een onderdeel van het werkuniform”
- 28-01-2021 | KB verduidelijkt het aangepaste takenpakket van arbeidsartsen
- 26-01-2021 | Elke prik telt om een vaccinatiegraad van minstens 70% te bereiken