Onze dienstverlening voor uw organisatie

Fysieke bezoeken in uw organisatie zijn in deze periode geen evidentie, maar telefonisch blijven we uiteraard bereikbaar. Onze experten blijven paraat om de coronamaatregelen te vertalen in concrete adviezen en oplossingen op maat van uw sector en dienstverlening.

Via innovatieve tools en opleidingspaketten kunnen we ook uw werknemers verder ondersteunen en begeleiden. 

EEN VEILIGE HEROPSTART VAN UW ZAAK

U wilt uw zaak uiteraard veilig heropstarten voor uzelf en uw klanten. In de onderstaande video geven we u tips over hoe u dit als kapper, schoonheidsspecialist, barbier, niet-medische pedicure, nagelspecialist, grimeur, tatoeage- en piercingsalon ... doet.

 

Wilt u uw horecazaak veilig heropstarten? Bekijk dan de onderstaande video.

 

 

Meer informatie vindt u hier: www.idewe.be/coronagids. Contacteer onze IDEWE-experten om u hierbij te ondersteunen.

CONTACTONDERZOEK

Momenteel voert IDEWE geen contactonderzoek op de werkvloer meer uit. Hebt u vragen over dreigende clusters of uitbraken van COVID-19 op de werkvloer? Contacteer uw regionaal IDEWE-kantoor. Ze helpen u graag verder.

 

Bezoeken, comités en onderzoeken

 • Meer informatie over onze medische onderzoeken vindt u hier terug.
 • Fysieke bedrijfsbezoeken blijven doorgaan, als ook in uw organisatie de hygiënische maatregelen en de maatregelen van social distancing gerespecteerd worden. Contactonderzoek is momenteel onze prioritaire opdracht die veel tijd vereist van onze arbeidsartsen. Hierdoor is het mogelijk dat een andere IDEWE-expert het bedrijfsbezoek uitzonderlijk uitvoert.

  Ook op het comité is het mogelijk dat een andere expert aanwezig is in de plaats van uw vertrouwde arbeidsarts.

 • U moet kunnen garanderen dat u de werkzaamheden verricht in omstandigheden die de gezondheid en het welzijn vrijwaren. Met onze audit ‘preventie COVID- 19’ stelt u uw werknemers én de inspectiediensten gerust.

  Coronacharter - Groep IDEWE op locatie
  Afspraken en checklist voor een veilige en kwaliteitsvolle dienstverlening op locatie

CORONAVEILIG WERKEN IN UW ORGANISATIE

Uw telewerkers ondersteunen

 • Hoe zorgt u ervoor dat uw werknemers ook thuis in optimale omstandigheden werken?
  Lees ons interactief telewerk-verhaal, vol met praktische tips en adviezen!
 • Heeft uw organisatie veel beeldschermwerkers? Specifiek voor de telethuiswerker lanceerden we een versie van onze onlinetool OptiDesk die helemaal op maat is van de telewerker. In uw klantenzone geeft u uw werknemers gratis toegang tot deze tool.
  Lees hier hoe u dat doet.

Psychosociale ondersteuning

Werknemers die mentaal in topvorm zijn, presteren beter en zijn gelukkiger. Ook in coronatijden willen we er voor zorgen dat uw werknemer zich goed blijft voelen in zijn/haar hoofd. Via individuele teleconsultaties of gesprekken ter plaatse blijven we ter beschikking voor ondersteuning bij agressie, angst, onzekerheid, stress of verandering. Maar ook voor u als leidinggevende of voor uw team zijn er tal van mogelijkheden om bijstand te vragen. Vragen? Neem een kijkje op onze pagina over beschikbaarheid en bereikbaarheid voor alle praktische informatie.

Om als werkgever een zicht te krijgen op de mentale gezondheid van uw werknemers binnen de werkcontext ontwikkelden we de coronabarometer. Via een korte en wetenschappelijk opgebouwde enquête krijgt u een zicht op de gevolgen van de coronacrisis op de mentale gezondheid van uw werknemers. We gaan na wat hun noden zijn zodat u mogelijke acties kunt definiëren. Uw IDEWE-preventieadviseur psychosociale aspecten helpt u graag verder of vul ons contactformulier in! 

Gids veilig en gezond werken tijdens en na de coronacrisis
 

Hoe kan uw organisatie op een veilige en gezonde manier de continuïteit en de heropstart van de bedrijfsactiviteiten waarborgen, rekening houdend met de specifieke omstandigheden van de coronapandemie?

Lees het hier in onze coronagids.


Overheidsinformatie - FOD Werkgelegenheid


Generieke overheidsgids
Om organisaties bij te staan bij de stapsgewijze heropbouw van de economische activiteiten, hebben de sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk, de beleidscel van de minister van Werk en de experten van de FOD Werkgelegenheid in overleg een generieke gids en diverse sectorgidsen. Hierbij diende de generieke toolbox zoals opgesteld door de Economic Risk Management Group als een waardevolle inspiratiebron. Meer informatie vindt u hier.

Filmpjes veilig aan het werk
Het blijft belangrijk om op het werk de preventiemaatregelen na te leven. Om die maatregelen en tips uit te leggen heeft de FOD Werkgelegenheid 6 filmpjes gemaakt: bekijk ze en verspreid ze. Zo helpt u mee aan een veilige werkomgeving!

Meertalige informatie

Op deze pagina van het agentschap op de website van het agentschap integratie & inburgering vindt u basisinformatie over corona in verschillende talen en in duidelijk Nederlands.


Abonneer u op onze kanalen LinkedIn, Facebook, Twitter en blijf op de hoogte van al onze initiatieven en adviezen.