Onze dienstverlening voor uw organisatie

Fysieke bezoeken in uw organisatie zijn in deze periode geen evidentie. We beantwoorden voortaan al uw vragen telefonisch. Onze experten blijven paraat om de coronamaatregelen te vertalen in concrete adviezen en oplossingen op maat van uw sector en dienstverlening. Via innovatieve tools en opleidingspaketten kunnen we ook uw werknemers blijvend ondersteunen en begeleiden. 

Bezoeken en onderzoeken

  • Fysieke bedrijfsbezoeken blijven doorgaan. Natuurlijk enkel mits het nauwgezet respecteren van hygiënische maatregelen en de maatregelen van social distancing. 
  • U moet kunnen garanderen dat u de werkzaamheden verricht in omstandigheden die de gezondheid en het welzijn vrijwaren. Met onze audit ‘preventie Covid 19’ stelt u uw werknemers en de inspectiediensten gerust. 

Psychosociale ondersteuning

Werknemers die mentaal in topvorm zijn, presteren beter en zijn gelukkiger. Ook in coronatijden willen we er voor zorgen dat uw werknemer zich goed blijft voelen in zijn/haar hoofd. Via individuele teleconsults of gesprekken ter plaatse blijven we ter beschikking voor ondersteuning bij angst, onzekerheid, stress of verandering. Maar ook voor u als leidinggevende of voor uw team zijn er tal van mogelijkheden om bijstand te vragen. Vragen? Neem een kijkje op onze pagina over beschikbaarheid en bereikbaarheid voor alle praktische informatie.

  • Voor vertrouwenspersonen zijn er op verschillende momenten supervisiemomenten gepland. Voor vertrouwenspersonen in de zorg en het onderwijs zijn specifieke momenten voorzien. Data consulteren en inschrijven kunt u hier
Om als werkgever zicht te krijgen op de mentale gezondheid van uw werknemers binnen de werkcontext ontwikkelde Groep IDEWE de Corona Barometer. Via een korte en wetenschappelijk onderbouwde enquête kan u meer inzichten verwerven in en over de gevolgen van de coronacrisis op die mentale gezondheid. Daarnaast wordt er ook nagegaan welke de behoeften en noden zijn. Zo kunt u als werkgever gericht acties nemen. Neem contact met uw IDEWE preventieadviseur psychosociale aspecten of vul ons contactformulier in! 

Gids veilig en gezond werken tijdens en na de coronacrisis
 

Bekijk hier onze algemene gids 

Bekijk hier onze gids specifiek voor de KMO

 

 

 

 

 

 

 

 

De generieke gids zet bedrijven op weg naar een veilige herstart, met handvaten om alles in goede banen te leiden. In de praktijk kan dit uiteraard nog vragen oproepen: hoe pas ik de maatregelen juist toe op mijn werkvloer? In welke mate kan ik mijn medewerkers verplichten deze regels te volgen?

Stuk voor stuk vragen waar onze experten wel raad mee weten. Zo hoorden we in ons online debat, in samenwerking met Acerta, de visie van Marc Van Ranst, Valérie Vervliet, Lode Godderis en Miet Vanhegen.

Hulp of advies nodig? Acerta en IDEWE staan voor je klaar

Ook via corona@idewe.be kunt u uw vraag stellen! Plaats uw aansluitingsnummer zeker mee in de mail zodat onze collega's u op een snelle manier de juiste feedback kunnen bezorgen!


Overheidsinformatie - FOD Werkgelegenheid


Generieke overheidsgids
Om de ondernemingen bij te staan bij de stapsgewijze heropbouw van de economische activiteiten hebben sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk, de Beleidscel van de Minister van Werk en experten van de FOD Werkgelegenheid in overleg een generieke gids (PDF, 7.91 MB) uitgewerkt, waarbij de generieke toolbox zoals opgesteld door de Economic Risk Management Group heeft gediend als een waardevolle inspiratiebron. 

Filmpjes veilig aan het werk
Het blijft belangrijk om op het werk de preventiemaatregelen na te leven. Om die maatregelen en tips uit te leggen heeft de FOD Werkgelegenheid 6 filmpjes gemaakt: bekijk ze en verspreid ze. Zo help je mee aan een veilige werkomgeving!

Abonneer u op onze kanalen LinkedIn, Facebook, Twitter en blijf op de hoogte van al onze initiatieven en adviezen.