Coronavaccinatie en sneltesten op het werk


Coronavaccinatie

In december 2020 is België gestart met de vaccinatie tegen het coronavirus. Een belangrijke stap in de strijd tegen het COVID-19-virus. Als externe dienst nemen we een belangrijke rol op in de vaccinatiestrategie en staan we paraat om uw werknemers te vaccineren van zodra de overheid hiervoor het licht op groen zet.

De verschillende regionale overheden verzorgen de verdere uitrol van de vaccinstrategie en voorzien tevens de nodige communicatiemiddelen. Hieronder vindt u de link naar de verschillende regionale overheden en hun communicatiemateriaal.


 

U hebt ongetwijfeld ook tal van vragen met betrekking tot de organisatie van de vaccinatie in uw organisatie. Hiervoor hebben we alvast enkele veel gestelde vragen voor u beantwoord.
Lees hier meer!

Hebt u daarnaast nog nood aan ondersteuning? Of bijkomende vragen? Contacteer uw IDEWE-contactpersoon of contacteer ons via het online formulier.
 

Sneltesten op het werk

Bedrijven waar werknemers de coronamaatregelen niet altijd kunnen respecteren, krijgen de mogelijkheid om zelftesten in te zetten. Weliswaar enkel op indicatie en binnen een teststrategie bepaald door de arbeidsarts. Onder meer in het onderwijs en andere sectoren met een verhoogde kans op clusters kan dit een manier zijn om de verspreiding van het virus te vermijden. Werknemers kunnen echter nooit verplicht worden om de test uit te voeren. - Lees hier meer over sneltesten op het werk en de rol van de testcoach

Bekijk ook onze veelgestelde vragen rond sneltesten