Workshop slim zitten en rondgang

Inhoud

We weten het allemaal wel of ervaren het dagelijks: te veel en te langdurig (stil)zitten is niet goed voor onze gezondheid.

  • Wat zijn de gezondheidsrisico’s van te veel en te langdurig (stil)zitten?
  • Ben jij je ervan bewust hoe je zit? Zit je onderuitgezakt? Is je lage rug goed gesteund? Zit je eerder gespannen? Zit je steeds op het puntje van je stoel? …. We leren je ervaringsgericht om je lichaam bewuster aan te voelen tijdens het zitten.
  • Hoe stel je je bureaustoel goed in en wat is jouw tafelhoogte?
  • Hoe stel je je beeldscherm, toetsenbord en muis ergonomisch op?
  • Wat met de omgevingsfactoren, de (activity based) inrichting en je werkorganisatie ?
  • Gezond bewegen? Hoe kan je meer beweging inbouwen? Welke oefeningen kan je doen?

Al deze thema’s komen op een heel interactieve manier aan bod in deze workshop. Na deze sessie weet je hoe je bureaustoel goed in te stellen, kan je je werkplek ergonomisch opstellen, ben je je meer bewust van je lichaamshouding tijdens het zitten en zal je je beter willen organiseren om het (stil)zitten te doorbreken.

Na de gezamenlijke sessie gaat de deelnemer met heel wat tips terug naar de werkplek. De deelnemer neemt even tijd om de opstelling van de werkplek hieraan aan te passen.  De preventieadviseur ergonoom komt op de werkplek van elke deelnemer langs, evalueert de opstelling en stuurt bij, indien nodig.

Dit  individueel advies is belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen of om de klachten te verminderen of ervoor te zorgen dat de klachten niet toenemen door de werkpostopstelling en de werkhouding.  Zeker bij medewerkers met pijnklachten t.h.v.  rug, nek, bovenste en onderste ledematen of  klachten van oogvermoeidheid,  … echt een grote meerwaarde.

Praktisch

Opleidingstype
Incompany
Doelgroep
Alle beeldschermwerkers
Duur
4 uur
Locatie
Incompany
Prijs
Op aanvraag
Subsidie
KMO-portefeuille (personeelsmanagement - arbeidsorganisatie en bedrijfsprocessen) - Vormingsfonds 330 voor priv├ę ziekenhuizen
Attest
Attest van deelname