Workshop 'Functionele werkplektraining'

Inhoud

Pijn komt vaak voor, ook op de werkvloer. 68% van de werknemers kampt met nek- en/of schouderklachten, 67% heeft onderrugklachten en meer dan 40% moet vermoeiende of pijnlijke houdingen aannemen tijdens het werk. Lichamelijke pijnklachten zijn de tweede belangrijkste oorzaak van langdurig ziekteverzuim.

In deze workshop worden medewerkers met chronische pijn individueel ondersteund, tijdens het werk.  We begeleiden hen naar een correct houdings- en bewegingspatroon bij het uitvoeren van de taken en naar meer beweging op het werk en in de vrije tijd.

We gaan hier een stap verder dan de preventieve collectieve opleidingen zoals ‘Slim zitten’ of Slim omgaan met fysieke belasting’. Werknemers met chronische pijn hebben meer individuele begeleiding nodig naar een correct houdings- en bewegingspatroon dan dat we hen in deze collectieve opleidingen kunnen aanbieden.

In de workshop werken we aan bewustwording van bewegings- en houdingspatronen via feedback aan de hand van korte filmopnames en functionele werk gerelateerde oefeningen.

Op maat van iedere deelnemer wordt een plan van aanpak met werkpunten opgemaakt. 

Deze workshop wordt gegeven door bewegings- of revalidatie-experten.

Na deze workshop kunt u een opvolgsessie volgen.

Deze workshop kan zowel voor groepen als voor een individuele deelnemer aangevraagd worden.

Praktisch

Opleidingstype
Incompany
Doelgroep
In deze opleiding richten we ons naar medewerkers die kampen met chronische pijn en waarbij de pijn een invloed kan hebben op het uitvoeren van het werk en/of omgekeerd.
Duur
2 uur
Locatie
Incompany
Prijs
Subsidie
KMO-portefeuille
Attest
Attest van deelname