Basisopleiding hulpverlener

Inhoud

Deze opleiding beantwoordt aan de bepalingen van de Codex over het welzijn op het werk (Boek I, Titel 5) betreffende de eerste hulp en de vorming van hulpverleners. Na deze opleiding kan men de eerste hulp verlenen en een helpende houding aannemen in zowel levensbedreigende als in minder ernstige situaties.

We zetten de meest voorkomende ongevals- of plotse ziektesituaties op een rij en we spreken af welke hulp noodzakelijk, haalbaar en veilig om uitvoeren is. Tijdens deze opleiding ligt de nadruk op de praktijk. Ervaren en bijgeschoolde lesgevers leren de noodzakelijke EHBO-maatregelen aan die men kan toepassen in situaties waarbij ‘eerste hulp’ volstaat (en er geen doorverwijzing nodig is) en in afwachting van gespecialiseerde hulpverleners (arts, 112).

Deelnemers ontvangen de IDEWE-ringmap 'hulpverlener' met handleidingen en hulpkaarten. Cursisten die slagen in de competentie-evaluatie ontvangen het erkend 'getuigschrift van hulpverlener'. De basisopleiding is de start van het vormingstraject van de hulpverlener die nadien jaarlijks verplicht deelneemt aan een halve dag bijscholing waarin eerstehulpsituaties verder worden uitgediept en EHBO-technieken opnieuw worden ingeoefend.

Praktisch

Opleidingstype
Open
Doelgroep
Medewerkers die zich engageren als hulpverlener in hun onderneming of organisatie.
Duur
2 dagen of 4 halve dagen
Locatie
(Start)data
Wanneer?
vrijdag 13 november 2020
8u30 - 12u30
13u00 - 17u00
vrijdag 20 november 2020
8u30 - 12u30
13u00 - 17u00
Prijs
€ 245,00 (vrijgesteld van BTW)
Beschikbare plaatsen
9
Subsidie
KMO-portefeuille - Alimento - Constructiv - Educam - Volta - Woodwize
Attest
Getuigschrift