Basisopleiding hulpverlener (e-learning en klassikaal)

Inhoud

Deze opleiding beantwoordt aan de bepalingen van de Codex over het welzijn op het werk (Boek I, Titel 5) betreffende de eerste hulp en de vorming van hulpverleners. Na deze opleiding kan men de eerste hulp verlenen en een helpende houding aannemen in zowel levensbedreigende als in minder ernstige situaties.

We zetten de meest voorkomende ongevals- of plotse ziektesituaties op een rij en we spreken af welke hulp noodzakelijk, haalbaar en veilig om uitvoeren is. Tijdens deze opleiding ligt de nadruk op de praktijk. Ervaren en bijgeschoolde lesgevers leren de noodzakelijke EHBO-maatregelen aan die men kan toepassen in situaties waarbij eerste hulp volstaat (en er geen doorverwijzing nodig is) en in afwachting van gespecialiseerde hulpverleners (arts, 112).

Deelnemers hebben toegang (gedurende 1 jaar) tot een online leeromgeving over eerste hulp en ontvangen de IDEWE-ringmap 'hulpverlener' met handleidingen en hulpkaarten. Deze opleiding wordt aangeboden in de vorm van ‘blended learning’. Dit betekent dat men de leerinhoud deels via e-learning en deels klassikaal verwerft. Bij inschrijving zijn datum, uren en locatie van de contactdag gekend. Om toegelaten te worden tot de contactdag moeten de deelnemers een aantal modules via een computer of tablet doornemen. Elke cursist ontvangt maximum 6 weken voor de contactdag een persoonlijke login. Het verwerven van de eerstehulpkennis via de online modules duurt in totaal en gemiddeld 7,5 uur; dit kan op verschillende momenten naar keuze gebeuren.

Cursisten de online modules hebben doorgenomen, deelnemen aan de contactdag en slagen in de competentie-evaluatie ontvangen het erkend 'getuigschrift van hulpverlener'. De basisopleiding is de start van het vormingstraject van de hulpverlener die nadien jaarlijks verplicht deelneemt aan een halve dag bijscholing waarin eerstehulpsituaties verder worden uitgediept en EHBO-technieken opnieuw worden ingeoefend.

Praktisch

Opleidingstype
blended
Doelgroep
Medewerkers die zich engageren als hulpverlener in hun onderneming of organisatie.
Duur
e-Learning en 1 dag klassikaal
Locatie
(Start)data
Wanneer?
dinsdag 29 september 2020
8u30 - 12u30
13u00 - 17u00
Prijs
€ 245,00 (vrijgesteld van BTW)
Beschikbare plaatsen
12
Subsidie
KMO-portefeuille - Alimento - Constructiv - Educam - Volta - Woodwize
Attest
Getuigschrift