E-learning 'Ergotool voor zorgverleners'

Inhoud

Heel wat zorgverleners hebben te kampen met fysieke overbelasting. U herkent het ongetwijfeld ook. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 55% van de zorgverleners het afgelopen jaar rugklachten had en meer dan 40% schouderpijn. Samen met de Ergotool pakken we deze klachten op een praktische en digitale manier aan. Het is een online lesprogramma dat de zorgverlener ondersteunt in een ruim opleidingstraject dat ideaal bestaat uit praktijkopleidingen, workshops en een online opleiding. Het lesprogramma is opgebouwd rond 4 pijlers:

  • Zorg voor uzelf: dan kan u ook goed zorgen voor anderen. De verschillende aspecten van zelfzorg komen aanbod zoals gezonde nachtrust, gezonde veerkracht, gezond bewegen, gezonde voeding, houding en bewegingen, …
  • Kijk met aandacht: leer de ergonomische risico’s te zien. Door ze te (h)erkennen kan u ze ook aanpakken. Aan de hand van een stappenplan bieden we een leidraad om op een systematische en doelgerichte manier ergonomische risico’s te benaderen.
  • Werk ergonomisch: 9 herkenbare en reële zorg- en verplaatsingssituaties werden uitgewerkt aan de hand van het stappenplan. We bevinden ons in diverse settings: het ziekenhuis, een woonzorgcentrum en de thuissituatie.
  • Communiceer: in de zorg werkt u in een team: met de zorgvrager maar ook met uw collega’s, familie en andere betrokkenen. Goede communicatie is essentieel om te kunnen samenwerken.

Deze Ergotool-formule is enkel beschikbaar voor werkgevers en wordt voor een aantal werknemers afgenomen.

Meer info?  Klik hier of stuur uw bericht naar ergonomie@idewe.be

Praktisch

Opleidingstype
E-Learning
Doelgroep
Zorgverleners
Duur
nvt
Locatie
Online
Prijs
19 € per login (minimum pakket 10 logins)
Subsidie
FeBi subsidieert vormingen in het kader van rugklachtpreventie.
Attest
Na het doorlopen van de Ergotool krijgt de deelnemer een certificaat