Online game-platform 'Play it Safe'

Inhoud

Play it Safe is een online game-platform om mensen te leren omgaan met veiligheidsprocedures die eigen zijn aan de organisatie.

Werknemers spelen het spel op hun smartphone, tablet of pc als ze daar tijd voor hebben. Net zoals bij entertainmentgames kan u eerst uw eigen personage pimpen om vervolgens in een herkenbare omgeving terecht te komen waar dingen gebeuren die u liefst niet in realiteit meemaakt maar waar u wel op voorbereid moet zijn. Er ontstaat een brand in een kantoor of in een winkel, er zijn onveilige situaties op een bouwwerf ... Het is aan u om op de juiste manier te reageren. Het spel vervangt uiteraard de klassieke brandblusoefeningen niet maar het doet de efficiëntie van de veiligheidshandelingen drastisch toenemen en verlaagt de drempel om juist te handelen als het effectief fout loopt. Het spel zegt u immers meteen of u het goed doet of waar u het verkeerd aanpakt.

De game-formule maakt het aantrekkelijk om kennis te maken met de veiligheidsinstructies inzake brandbestrijding en EHBO, die eigen zijn aan de organisatie. Elke medewerker kan het spel spelen wanneer hij daar letterlijk 5 minuten de tijd voor heeft. Dat stimuleert om de oefeningen ook frequent te herhalen. Niet alleen medewerkers die uw bedrijf al op hun duimpje kennen kunnen ermee aan de slag maar ook nieuwkomers krijgen aan de hand van Play it Safe een introductie in de veiligheidsprocedures en de veiligheidsmiddelen. Op die manier komen ze op hun eerste werkdag met de basiskennis aan de start.

Meer info? Klik hier of neem contact op met uw regionaal IDEWE-kantoor.

Praktisch

Opleidingstype
E-Learning
Doelgroep
(Nieuwe) werknemers
Duur
Locatie
Online
Prijs
Subsidie
Attest