Inhaalbijscholing hulpverlener 2020 via e-learning

Inhoud

Voor eerstehulpverleners is bijscholing essentieel. Ze scherpen hun eerder opgebouwde kennis en vaardigheden aan en doen nieuwe inzichten en technieken op.

De regelgeving laat toe om de bijscholing te volgen binnen een termijn van maximum een jaar na de datum waarop deze bijscholing moest worden gevolgd. Dit betekent dat de bijscholing voor het jaar 2020, die nog niet werd gevolgd, in 2021 mag ingehaald worden op voorwaarde dat de vermelde termijn van een jaar wordt gerespecteerd.

Zolang de maatregel van het verplicht telethuiswerk van toepassing blijft, moet de bijscholing in principe op afstand gevolgd worden (dus zonder praktijkoefeningen in fysieke aanwezigheid van de cursisten). IDEWE biedt de inhaalbijscholing 2020 tot 30/06/2021 aan via e-learning (4 uur).

Elk jaar focust de bijscholing op een centraal thema. Tijdens deze inhaalbijscholing is dat ‘snel en doeltreffend handelen bij letsels met bloedverlies’. Dat is voor hulpverleners één van de belangrijkste thema’s, naast basisreanimatie.

Bloedverlies kan verschillende vormen aannemen: uitwendig, inwendig en veruitwendigd. Het kan gaan om een ‘alledaagse’ verwonding (zoals een schaafwonde of lichte snijwonde), of om een ernstige of levensbedreigende bloeding. Ook de oorzaken kunnen uiteenlopen.

Tijdens deze bijscholing nemen we al die factoren met uw hulpverlener(s) onder de loep. We zetten de basisafspraken en -richtlijnen opnieuw op een rijtje.

Schrijft u uw hulpverlener(s) in voor de inhaalbijscholing 2020 via e-learning?
Bezorg ons dan hun naam, voornaam en e-mailadres (individueel e-mailadres, géén gedeeld adres). Iedere deelnemer ontvangt een gebruikersnaam en wachtwoord. Via deze persoonlijke login krijgt hij toegang tot de online leeromgeving en neemt hij vóór 30/06/2021 de e-learningmodules door. Dat kan op een moment dat voor hem past.

Attest?
Hulpverleners die de e-learningmodules hebben doorgenomen ontvangen een attest van bijscholing.

Praktisch

Opleidingstype
E-Learning
Doelgroep
Medewerkers die de basisopleiding hebben gevolgd en een getuigschrift van hulpverlener bezitten die in 2020 omwille van de coronacrisis niet deelgenomen hebben aan de bijscholing.
Duur
4 uur
Locatie
Online
Prijs
106,- EUR per deelnemer - vanaf 4 deelnemers: offerte op maat
Subsidie
KMO-portefeuille is niet mogelijk voor louter e-learning
Attest
Attest van deelname