E-learning 'Deconnectie en breinvriendelijk werken'

Inhoud

Het belang van deconnectie voor onze mentale gezondheid wordt steeds duidelijker. Door minder afgeleid te worden door mails en berichten tijdens het werk én door tegelijk ook voldoende (micro)pauzes in te lassen, volgt meer focus tijdens de werkdag. Dit is een extra grote uitdaging in het moderne hybride werken. En vaak zijn onze gewoontes taaier dan je denkt.

Deconnecteren moet je leren

Hoe kun je op een gezonde manier deconnecteren? Hoe creëer je ruimte voor concentratie en geef je je brein de nodige pauze om te focussen? Met deze e-learning gaan je werknemers aan de slag  met realistische en direct toepasbare cases en scenario’s. Deze e-learning  start met interactieve  reflectievragen. De ‘spinnenweb’-grafiek geeft de werknemers een duidelijk beeld van hun huidige situatie over deconnecteren. Mogelijke werkpunten komen naar voor. Doorheen de e-learning beslissen de werknemers zelf welke acties die wil ondernemen om ‘in balans’ te kunnen werken. In deze e-learning leren je werknemers:

  • de principes van breinvriendelijk werk en deconnectie
  • hoe te deconnecteren in de dagelijkse werk- en privécontext
  • afleidingen te voorkomen en hoe ermee om te gaan
  • via reflectie de juiste beslissingen nemen
  • in dialoog gaan met de leidinggevende over deconnectie.

A very serious game

We kozen voor een op maat gemaakt leerpad met maximaal leereffect.

Je werknemers worden uitgenodigd om in de huid te kruipen van fictieve werknemers. Zo ondervinden zij ‘aan de lijve’ wat het effect is van te veel afleiding. Daarnaast kunnen ze door te leren en te experimenteren toepasbare lessen trekken die hen toestaan de efficiëntie in hun eigen werkomgeving te bewaken.

Daarom is deze e-learning  opgebouwd volgens het slim, didactisch leerconcept. Ze bevat ook alle elementen van multisensorieel leren; interactieve spel- en leerelementen, video, audio, grafische en visuele reminders, teksten, reflectieve deconnectiemomenten, …

Als werkgever kun je de voortgang van je werknemers opvolgen.

Praktisch

Opleidingstype
E-Learning
Doelgroep
Werknemers die tijdens hun dagelijkse taken worden geconfronteerd met afleiding of werkdruk.
Duur
60 à 70 minuten per deelnemer
Locatie
Online
Prijs
14,55 EUR per medewerker, met een minimumafnameprijs van 712,85 EUR (volumekortingen mogelijk)
Subsidie
nvt
Attest
Attest van deelname