Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen

Inhoud

Deze opleiding laat de gebruiker toe de nodige inzichten te verwerven die leiden tot de juiste keuze en correcte toepassing van persoonlijke beschermingsmiddelen. Op deze wijze kunnen – in het belang van het algemeen welzijn van de werknemers – de restrisico’s op de werkplek optimaal worden beheerst.

In het eerste deel wordt aandacht besteed aan de wettelijke bepalingen (fabricage en gebruik). Vooral de praktische aspecten en de repercussies voor de gebruiker worden onder de loep genomen.

In het tweede deel worden de diverse persoonlijke beschermingsmiddelen overlopen die vandaag op de markt beschikbaar zijn.

Praktisch

Opleidingstype
Incompany
Doelgroep
Medewerkers en leidinggevenden
Duur
1 halve dag
Locatie
Incompany
Prijs
Op aanvraag
Subsidie
KMO-portefeuille
Attest
Attest van deelname
Hogervermeld opleidingstarief is een voorlopig tarief en is gebaseerd op de inschatting door het Federaal Planbureau (d.d. 6 september 2022) van de evolutie van het indexcijfer van de consumptieprijzen gedurende het laatste kwartaal van het jaar 2022. Wanneer blijkt dat de werkelijke index in januari 2023 afwijkt van de inschatting door het Federaal Planbureau (d.d. 6 september 2022), dan behoudt IDEWE het recht om de tarieven aan te passen aan de effectieve index conform de Codex Welzijn op het werk.