Opleiding handhygiëne in de levensmiddelensector

Inhoud

Handhygiëne is absoluut essentieel voor een goede gezondheid. U wilt vermijden dat uw klanten ziek worden door een gebrek aan hygiëne. De oplossing ligt dan ook letterlijk in de handen van uw werknemers.

Frisse handen, gezonde klanten

De handen van uw werknemers dragen miljoenen bacteriën en virussen over naar voeding. Ook naar collega’s en klanten. Daarom is ons motto bij IDEWE: beter een keer te veel wassen dan een keer te weinig. Dat lijkt evident, maar veel werknemers hebben het protocol nog niet onder de knie. Want hoe vaak wassen zij het best hun handen? Met welke producten? En op welke manier?

Tijdens deze opleiding leren uw werknemers:

  • het belang van handhygiëne
  • hoe bacteriën groeien en zich verspreiden
  • persoonlijke lichaamshygiëne
  • hoe ze hun handen wassen en ontsmetten
  • de beste techniek voor goede handhygiëne
  • praktijktesten met een UV-lamp

Handhygiëne vermindert verspreiding van ziektekiemen

Handen wassen en ontsmetten is één van de meest efficiënte manieren om de verspreiding van virussen en bacteriën te voorkomen. Toch als uw werknemers de juiste techniek toepassen.

Onze preventiedeskundige levensmiddelenhygiëne houdt de handwastechniek van uw werknemers onder het licht. Letterlijk, met een UV-lamp. Zo weten uw werknemers precies waar ze in de toekomst op moeten letten. En waarom.

Praktisch

Opleidingstype
Incompany
Doelgroep
Werknemers die tijdens hun dagelijkse taken in contact komen met onverpakte voedingsmiddelen, leren in deze opleiding het juiste protocol voor handhygiëne.
Duur
2 uur
Locatie
Incompany
Prijs
Op aanvraag
Subsidie
Attest
Attest van deelname