Preventie van burn-out: opleiding voor leidinggevenden

Inhoud

Kreeg u ook al te maken met burn-outs onder uw werknemers? U bent niet alleen. Daarom zetten steeds meer organisaties alles op alles om deze aandoening te bestrijden. Uw leidinggevenden spelen daarbij een cruciale rol. In deze opleiding leren ze de tekenen van een burn-out te herkennen en adequaat te reageren.  

Burn-outpreventie: herkennen, ondersteunen, voorkomen

Leidinggevenden worstelen vaak met verschillende vragen rond stress en burn-out. De opleiding biedt ondersteuning met praktische tips en verschaft inzicht in thema’s zoals:

  • kenmerken van een burn-out en het verschil met acute en chronische stress
  • oorzaken en gevolgen van burn-out
  • signalen herkennen van stress en burn-out
  • werknemers ondersteunen met een signaalgesprek
  • aandachtspunten bij de terugkeer na burn-out

Hoe opnieuw aan het werk na een burn-out?

Wat als een werknemer na een lange afwezigheid opnieuw aan de slag gaat? Dan ben je als leidinggevende best extra alert. Maak duidelijke afspraken over taken en rustmomenten. Plan regelmatig overleg in. En hou de vinger aan de pols. Tijdens de opleiding krijgen uw leidinggevenden voldoende tips om de re-integratie te doen slagen.

Wetgeving schrijft duurzaam welzijnsbeleid voor

Wist u dat het uw wettelijke taak als werkgever is om uw leidinggevenden te sensibiliseren rond stress en burn-out? Dat maakt deel uit van een duurzaam psychosociaal welzijnsbeleid. Zo werkt u mee aan fijne werkomgeving en vermijdt u burn-out bij uw werknemers.

Voor wie is de opleiding ‘Preventie van burn-out’ bedoeld?

Uw leidinggevenden leren de eerste stress-symptomen van werknemers te herkennen en op te vangen. En ze ontdekken hoe ze een re-integratie optimaal begeleiden, met oog voor het mentale welzijn van hun collega.

Wat voor type opleiding is het?

‘Preventie van burn-out’ is een incompany-opleiding en duurt een halve dag. Nadien ontvangen de deelnemers de PowerPoint-presentatie en brochures rond de leerstof.

Praktisch

Opleidingstype
Incompany
Doelgroep
Leidinggevenden
Duur
1 halve dag
Locatie
Incompany
Prijs
Op aanvraag
Subsidie
KMO-portefeuille
Attest
Attest van deelname