Workshop brandbestrijding: theorie en praktijk met lasersimulator

Inhoud

De workshop brandbestrijding duurt 2 uur. Na de theoretische toelichting wordt het gebruik van de courante blusmiddelen ingeoefend. Er wordt een brand geënsceneerd en bestreden met behulp van een digitale simulator.

Met dit toestel, de bijpassende blusapparaten – identiek qua uitzicht, gewicht en geluid aan echte toestellen – en een rookgenerator wordt de cursist blootgesteld aan een reële noodsituatie. Cursisten moeten de brand bestrijden en daarbij worden volgende zaken aangeleerd: hoe deur bij een kamerbrand openen - keuze en gebruik van het geschikte blusmiddel - inschatten van de juiste blusafstand - techniek van het bestrijden van de vlam.

Dankzij de feedback van de lesgever kunnen de deelnemers de aangeleerde principes praktisch toepassen en zijn ze voorbereid op reële noodsituaties. Als extra voorziet de lesgever een aantal onverwachte situaties waarmee men in werkelijkheid kan worden geconfronteerd: wat wanneer de brand niet gedoofd raakt na één bluspoging, wat bij defect blustoestel, …

Praktisch

Opleidingstype
Incompany
Doelgroep
Medewerkers die reeds hebben deelgenomen aan een opleiding over de interne noodprocedures en het gebruik van de kleine blusmiddelen, en die hun kennis en kunde willen opfrissen tijdens een realistische training.
Duur
4 uur
Locatie
Incompany
Prijs
Op aanvraag
Subsidie
KMO-portefeuille
Attest
Attest van deelname