Hulpverlener Inhaalbijscholing 2020 & Bijscholing 2021 (e-learning en klassikaal)

Inhoud

Voor eerstehulpverleners is bijscholing essentieel. Ze scherpen hun eerder opgebouwde kennis en vaardigheden aan en doen nieuwe inzichten en technieken op. Tijdens de Bijscholing hulpverlener:

  • diepen we de topics uit de basisopleiding verder uit
  • oefenen we diverse eerstehulptechnieken opnieuw in
  • gaan we in op veilige eerstehulpverlening met oog voor de coronamaatregelen

Kon u in 2020 door de coronacrisis niet deelnemen aan de jaarlijks verplichte bijscholing? Via deze formule* kunnen hulpverleners deelnemen aan zowel de inhaalbijscholing als de bijscholing van 2021. Bovendien laat de federale overheid toe dat bijscholingen deels via e-learning en deels klassikaal mogen doorgaan.

Elk jaar focust de bijscholing op een centraal thema.

In 2021 is dat eerste hulp bij veelvoorkomende letsels (waaronder ook letsels met bloedverlies, het thema van 2020) en situaties van onwel worden op het werk. Wat stel je vast en wat doe je? In de e-learningmodules worden de inzichten terug opgediept en worden heel wat eerstehulpsituaties aan de hand van beeldmateriaal geïllustreerd. Tijdens het contactmoment worden de eerstehulptechnieken via diverse eerstehulpcases opgefrist. Vanaf april komen ook de nieuwste Europese richtlijnen over de basisreanimatie en het gebruik van de AED aan bod.

Lesmateriaal en attest
De deelnemers ontvangen de bijgewerkte hulpkaart ‘eerste hulp, reanimeren en defibrilleren in tijden van corona’ en een werkboekje bij de eerstehulpcases. Hulpverleners die aan deze bijscholing hebben doorgenomen, ontvangen een attest van bijscholing dat van toepassing is op 2020 en 2021.

Schrijft u uw hulpverlener(s) in voor deze “dubbele” bijscholing?
Bezorg ons dan hun naam, voornaam en e-mailadres (individueel e-mailadres, géén gedeeld adres). Iedere deelnemer ontvangt een gebruikersnaam en wachtwoord. Via deze persoonlijke login krijgt hij toegang tot de online leeromgeving en neemt hij vóór het contactmoment de e-learningmodules door. Dit duurt gemiddeld 4 uur en kan op een moment dat voor hem past. Op de datum van het contactmoment (4 uur) wordt hij verwacht op de opleidingslocatie.

*IDEWE heeft bij de federale overheid de aanvraag ingediend voor het aanbieden van opleidingen eerstehulpverlening via blended learning (e-learning en klassikaal). Het dossier is in behandeling.

Praktisch

Opleidingstype
Incompany
Doelgroep
Hulpverleners die in 2020 aan geen enkele bijscholingsvorm hebben deelgenomen en die dus in 2021 moeten deelnemen aan zowel een inhaalbijscholing als de bijscholing van 2021.
Duur
8 uur
Locatie
Incompany
Prijs
Op aanvraag
Subsidie
KMO-portefeuille
Attest
Attest van deelname