Vlaamse tilthermometer - Risicoanalyse bij het manueel verplaatsen van personen

Inhoud

In samenwerking met de Vlaamse Ergonomievereniging werd een evaluatietool voor de zorgsector ontwikkeld: de Vlaamse Tilthermometer. De evaluatietool helpt de risico’s in beeld te brengen die gepaard gaan met het verplaatsen van patiënten/bewoners/cliënten.

Tijdens deze infosessie wordt de Vlaamse Tilthermometer voorgesteld en ingeoefend. Het is een evaluatietool voor de zorgsector om de fysieke belasting tijdens het manueel verplaatsen van personen in kaart te brengen. Basis hiervoor zijn de praktijkrichtlijnen zorg. Deze richtlijnen geven duidelijkheid over het gebruik van specifieke hulpmiddelen in functie van de mobiliteit van de patiënt. De tilthermometer beoordeelt of de gepaste hulpmiddelen worden gebruikt. Tijdens deze infosessie leren we u werken met de tool aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden.

MEE TE NEMEN naar de infosessie: Het is aangewezen om een eigen PC mee te brengen.

Praktisch

Opleidingstype
Infosessie
Doelgroep
Deze infosessie is bedoeld voor medewerkers (preventieadviseur, ergonomie deskundigen, ergocoaches, (hoofd)verpleegkundigen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, ..) die het ergonomisch beleid mee uitwerken binnen uw zorgorganisatie.
Duur
2 uur
Locatie
(Start)data
Wanneer?
donderdag 12 november 2020
14u00 - 16u00
Prijs
Beschikbare plaatsen
20
Attest