Opleiding Ergomentor (3 dagen)

Inhoud

Dag 1:

Beheersen van de basisprincipes fysieke belasting - Als ergomentor is het belangrijk dat je zelf bewust bent van je eigen lichaam, je eigen houding en bewegingen. Aan de hand van praktijkgerichte oefeningen wordt gewerkt aan het beheersen van de basisprincipes van fysieke belasting.

Dag 2 en 3:

Verplaatsingsvaardigheden en kennis van hulpmiddelen - Het verplaatsen van personen is meer dan alleen een techniek. Inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van de persoon, kennis van bewegingspatronen, kennis van het gebruik van hulpmiddelen, instructies geven en non-verbale communicatie zijn vaardigheden die nodig zijn om op een correcte manier te kunnen handelen. Er wordt gewerkt rond de verschillende verplaatsingen die tijdens de zorg van personen voorkomen. Voor beide actoren staan veiligheid en comfort centraal.

Dag 3:

Online lesprogramma: Ergotool
Via dit online lesprogramma krijg je op een aantrekkelijke en interactieve manier kennis rond ergonomisch werken in de zorg.

Deze driedaagse opleiding is zeer interactief en praktisch opgevat.  Deelnemers dienen losse, sportieve kleding te dragen. Deze opleiding loopt samen met de eerste 3 dagen van de opleiding ergocoach.

Praktisch

Opleidingstype
Open
Doelgroep
Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers (kinesitherapeuten, (hoofd)verpleegkundigen, ergotherapeuten, zorgkundigen) die hun praktische kennis over verplaatsingsvaardigheden willen vergroten of vernieuwen. Ergomentors zijn medewerkers die, naast hun uitvoerende taken, zich engageren om ergonomie onder de aandacht te houden op de afdeling en hun collega's begeleiden. Daarnaast kan de opleiding ook gevolgd worden door docenten.
Duur
3 dagen
Locatie
(Start)data
Wanneer & waar?
vrijdag 23 september 2022
9u00 - 12u30
13u00 - 16u30
Klassikaal, IDEWE Regiokantoor Leuven
donderdag 6 oktober 2022
9u00 - 12u30
13u00 - 16u30
Klassikaal, IDEWE Regiokantoor Leuven
vrijdag 14 oktober 2022
9u00 - 12u30
13u00 - 16u30
Klassikaal, IDEWE Regiokantoor Leuven
Prijs
€ 701,00 (vrijgesteld van BTW)
Beschikbare plaatsen
12
Subsidie
KMO-portefeuille - Accreditatie Pro Q Kine - Vormingsfonds 330 voor privé ziekenhuizen & ouderenzorg
Attest
Attest van deelname