Initiatie eerste hulp aangeduide persoon

Inhoud

Na deze opleiding kennen medewerkers de basisstappen van eerste hulp (EHBO) die ze kunnen toepassen in ongevals- of plotse ziektesituaties op het werk. Ze weten hoe ze moeten handelen als belangrijke lichaamsfuncties zijn uitgevallen (basiskennis en -vaardigheden van reanimatie). Ze zijn op de hoogte van wat te doen in enkele levensbedreigende situaties (bv. hartaanval, ademhalingsbelemmering, ...) en bij diverse letsels (bv. huidwonde, brandwonde, kneuzing, breuk, ...).

Deelnemers ontvangen de handige IDEWE-gids ‘Eerste stappen in eerstehulpverlening’.

Deze opleiding wordt ook in het Engels georganiseerd: op 09/06/2020 & 03/12/2020 (voormiddag) te Brussel; inschrijven voor deze Engelstalige opleiding kan door te mailen naar training.brussel@idewe.be.

Praktisch

Opleidingstype
Open
Doelgroep
  • In organisaties met minder dan 50 werknemers en met beperkte arbeidsrisico’s,
  • of in organisaties met minder dan 20 werknemers en met gemiddelde risico’s,

moet de eerste hulp worden verleend door de werkgever of door één of meer daartoe opgeleide en door hem aangeduide personen (Codex over het welzijn op het werk - Boek I, Titel 5). Ze zijn niet verplicht om deel te nemen aan een uitgebreide opleiding, maar de externe diensten voor preventie en bescherming op het werk adviseren dat deze medewerkers deelnemen aan een initiatie van 1 halve dag die om de 3 jaar wordt herhaald.

Duur
1 halve dag
Locatie
(Start)data
Wanneer?
donderdag 1 oktober 2020
9u00 - 12u30
Prijs
€ 104,00 (vrijgesteld van BTW)
Beschikbare plaatsen
9
Subsidie
KMO-portefeuille - Alimento - Constructiv - Educam - Volta - Woodwize
Attest
Attest van deelname