De mens als bron van kiemen

Inhoud

SITUERING

Personen die rechtstreeks in contact komen met levensmiddelen hebben niet langer een medisch attest nodig.  Deze verplichting is sinds juli 2018 in een KB opgeheven.

Het is echter wel van belang dat de werkgever maatregelen neemt die overdracht van infecties via voeding beperken.

Deze maatregelen zijn:

  • het toepassen van goede hygiënepraktijken
  • advies voor vaccinatie tegen hepatitis A (een niet verplichte vaccinatie op kosten van de zaakvoerder)
  • zorgen voor het regelmatig herhalen van gerichte opleidingen

 

PROGRAMMA, AANPAK EN BEGELEIDING

Tijdens deze opleiding komen volgende onderwerpen aan bod:

  • risico’s voor voeding
  • de mens als bron van kiemen
  • ziekte en gezondheid
  • handhygiëne
  • algemene hygiëne
  • beschermende kledij – werkkledij
  • infrastructuur van de personeelsvoorzieningen

Er wordt extra aandacht gegeven aan “de persoonlijke hygiëne en gezondheid” van de medewerkers in de keuken.  Een goede persoonlijke hygiëne is een belangrijke maatregel om infecties via voeding te voorkomen. De preventie van een voedselinfectie ligt dan ook bijna letterlijk in de handen van uw werknemers.

De opleiding duurt ±2.5 uur, is gericht op groepen tot maximum 12 deelnemers en wordt begeleid door een preventiedeskundige levensmiddelenhygiëne.

Praktisch

Opleidingstype
Open
Doelgroep
Deze opleiding is bedoeld voor alle werknemers die tijdens hun taken in contact komen met voeding.
Duur
3 uur
Locatie
(Start)data
Wanneer & waar?
donderdag 14 oktober 2021
13u30 - 16u30
Klassikaal, IDEWE Regiokantoor Mechelen
Prijs
Beschikbare plaatsen
8
Subsidie
Chèques-formation - Alimento - Constructiv - Educam - Volta - Woodwize
Attest
Attest van deelname