Opleiding eerste hulp, reanimeren en defibrilleren tijdens corona (e-learning en klassikaal)

Inhoud

Wordt een van uw werknemers onwel? Of vallen er gewonden bij een arbeidsongeval? Dan wilt u zo snel mogelijk eerste hulp toedienen. Maar weten uw EHBO-medewerkers hoe ze dat veilig doen, nu er strikte coronamaatregelen gelden?

Met deze opleiding speelt u op zeker. Uw eerstehulpverleners of zorgprofessionals frissen hun EHBO-kennis op. En oefenen tegelijkertijd hoe ze daarbij de coronarichtlijnen respecteren.

Eerste hulp toedienen in coronatijden, kan dat veilig? Absoluut!

In deze opleiding leren uw EHBO-medewerkers welke invloed de coronaregels hebben op:

  • de vier stappen van EHBO
  • reanimeren en defibrilleren, met focus op basisreanimatie en het gebruik van de AED

Zorgprofessionals die meewerken aan de vaccinatiecampagne leren hoe ze adequaat reageren en eerste hulp toedienen als er zich bijwerkingen voordoen. Daarom is deze opleiding ook voor hen interessant.

Herhaal EHBO-training elk jaar

De eerstehulpverleners in uw organisatie hebben de basis van reanimatie en defibrillatie onder de knie. Maar om hen alert te houden, moeten ze die kennis regelmatig opfrissen en inoefenen.

Deze opleiding speelt daar perfect op in. Deelnemers starten met een e-learning, waarin ze de theorie op eigen tempo herhalen. Daarna oefenen ze de reanimatie- en defribillatietechnieken in tijdens een klassikale groepsles.

Wat voor type opleiding is het?

De opleiding bestaat uit twee onderdelen:

  • 1 uur e-learning – Deelnemers krijgen via een persoonlijke login toegang tot de online leeromgeving. Ze oefenen de modules in vóór het klassikale oefenmoment.
  • 2 uur klassikale training – Deelnemers spijkeren hun vaardigheden bij met een reanimatie-oefenpop.

Hoe zorgt u ervoor dat uw eerstehulpverleners zich op elk moment veilig voelen? Schrijf hen in voor deze opleiding. En bezorg ons een deelnemerslijst met hun naam en e-mailadres, zodat zij toegang krijgen tot de e-learning.

Praktisch

Opleidingstype
Incompany
Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor alle medewerkers die instaan voor de eerste hulp in uw onderneming of organisatie. De opleiding is in deze tijd bijzonder geschikt voor alle zorgprofessionals die meewerken aan de vaccinatiecampagne en die op een adequate manier moeten reageren in het geval er zich bijwerkingen voordoen.

Duur
3 uur
Locatie
Incompany
Prijs
Op aanvraag
Subsidie
KMO-portefeuille
Attest
Attest van deelname