Terug Eerste MVO-verslag bevestigt ons sociaal engagement

Eerste MVO-verslag bevestigt ons sociaal engagement

- IDEWE | MVO

MVO-strategie op basis van de ISO 26000-richtlijn

Voor het eerst in de 50-jarige geschiedenis van Groep IDEWE hebben we onze maatschappelijke betrokkenheid neergeschreven in een MVO-jaarverslag. Ook al is maatschappelijk verantwoord ondernemen altijd al de basis geweest van ons denken en doen, biedt de ISO 26000-richtlijn ons nu de mogelijkheden om ons sociaal engagement te definiëren, te structureren, te verbreden en te verduidelijken.

Het is niet omdat we voor 2017 voor het eerst een MVO-jaarverslag hebben opgesteld dat Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) nieuw is voor IDEWE. Als organisatie met een uitgesproken maatschappelijke opdracht passen we al sinds jaar en dag de principes van MVO toe. Zelfs toen het begrip nog niet uitgesproken werd met zoveel woorden, zijn onze beleidsvisie en -verklaring, ons huishoudelijk reglement, onze managementreviews en achtereenvolgende strategische plannen er altijd al van doordrongen geweest.

7 pijlers

Maatschappelijke betrokkenheid is de rode draad die altijd aanwezig was en is in onze dienstverlening met klanten, in ons HRM-beleid en in onze contacten met de overheid, leveranciers en derden.

Voortaan willen we als Groep echter gebruikmaken van de mogelijkheden die ISO 26000 biedt om onze maatschappelijke verantwoordelijkheden op een meer omvattende en meer gestructureerde manier te omschrijven.

Onze MVO-strategie is gebouwd op de 7 pijlers van de internationale ISO 26000-richtlijn.

  1. Behoorlijk bestuur
  2. Respect voor de rechten van iedereen
  3. Arbeidsrelaties en arbeidsomgeving
  4. Respect voor het leefmilieu en voor de natuur
  5. Eerlijke handelspraktijken
  6. Klantrelaties
  7. Ons algemeen maatschappelijk engagement

Het volledige verslag met daarin onze initiatieven die we in 2017 namen en die aansluiten bij de verschillende pijlers, kunt u onderaan downloaden en hieronder lezen.

Groep IDEWE kan ook uw bedrijf helpen om een MVO-beleid te voeren. Geïnteresseerd? Mail ons op info@ibeve.be.

 

Downloads

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen