Terug Re-integratie van langdurig zieken

Re-integratie van langdurig zieken

Het werk hervatten na een lange periode van ziekte is voor velen een grote stap. Hoe sneller een re-integratietraject wordt opgestart, hoe groter de kans op een succesvolle terugkeer. Dat kan via een informeel traject van progressieve werkhervatting en/of aangepast werk of volgens de officiële procedure die op 1 oktober 2022 van kracht werd.

Groep IDEWE helpt je om een re-integratiebeleid uit te werken op maat van jouw organisatie.

 

Waarom is een re-integratiebeleid belangrijk?

500.000 zoveel langdurig zieken
(langer dan een jaar arbeidsongeschikt)
telt ons land in 2022

80% van alle langdurig zieken
wil opnieuw aan de slag

Hoe langer een langdurig zieke werknemer afwezig blijft, hoe moeilijker die terug aan de slag gaat. Bovendien loopt je werknemer zonder de juiste ondersteuning een groter risico op herval. Het gevolg? Aanhoudend ziekteverzuim en een steeds hogere terugkeerdrempel.

Een goede follow-up en begeleiding bij de terugkeer zijn daarom cruciaal voor een duurzame werkhervatting van je werknemers. Zo houd je talent aan boord.
 

Re-integratie van langdurig zieken in drie stappen

IDEWE ondersteunt je om een re-integratiebeleid te ontwikkelen op maat van jouw organisatie. En om langdurig afwezige werknemers gericht te begeleiden bij hun werkhervatting.

  1. Een re-integratiebeleid is een hele opdracht, dat beseffen onze experts. Daarom denken we graag mee, zodat je beleid aansluit op de noden in jouw organisatie.
     
  2. Je krijgt advies bij elke stap in het re-integratietraject van een terugkerende werknemer. Van het in gang zetten van het gepersonaliseerde traject tot de uitvoering van de maatregelen. Zo ben je zeker dat je voor iedere persoon de juiste maatregelen hanteert.
     
  3. Onze experten garanderen de follow-up van je re-integratieacties. Zij zijn als klankbord beschikbaar voor al jouw vragen.
     

Werk maken van een vlotte werkhervatting?

Ik wil mijn zieke werknemers ondersteunen


Deze klant werkte een re-integratiebeleid uit met IDEWE

Politiezone Limburg Hoofdstad

“Wat begon als een project om langdurig zieken sneller en beter aan het werk te krijgen, is geëvolueerd naar een preventief instrument dat uitval vermindert.”
Bart Motmans, interne preventieadviseur

Lees deze case

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen