A Stimuleer gezond eten en drinken op de werkvloer

Gezond eten, betekent winst voor werknemer én werkgever: fittere werknemers, hogere motivatie, betere prestaties en minder ziekteverzuim. Toch is er nog werk aan de winkel. We drinken onvoldoende water en we eten nog te weinig groenten en fruit, maar te veel vlees, bewerkt voedsel en suiker.

Resultaat: vermoeidheid, overgewicht, een verhoogd risico op kanker en hart- en vaatziekten, etc.

Het goede nieuws? De meeste werknemers ontvangen initiatieven om gezonder te eten op het werk met open armen.

Ontwikkel een voedingsbeleid met een breed draagvlak. En organiseer initiatieven die leiden tot duurzame gedragsverandering. Uw winst: kwieke werknemers die langer, productiever en gelukkiger aan de slag blijven.

In 4 stappen naar gezonde voedingsgewoontes

arbeider slaatje

Eetgewoontes veranderen niet van de ene dag op de andere. Zo stelt u een doordacht voedingsbeleid op, voor een maximaal gezondheidseffect:

  1. Krijg inzicht – breng de eetgewoontes van uw werknemers en gezondheidsindicatoren in kaart via de Employee Fit Survey.
  2. Ontwikkel een actieplan – stel een plan op met passende oplossingen om gezonde eetgewoontes te stimuleren.
  3. Voer acties uit – organiseer activiteiten die matchen met het DNA van uw organisatie.
  4. Veranker uw voedingsbeleid – bed gezonde voeding in uw preventiebeleid in. Creëer zo een omgeving die gedragsverandering faciliteert voor langtermijnresultaten.

Antwoord op úw uitdaging

Slimme preventie vereist maatwerk. Vertrouw dus op een dienstverlener die uw preventie- en welzijnsnoden door en door kent. Klik uw sector aan en ontdek onze oplossingen.

Kleine ingrepen maken gezond eten vanzelfsprekend

vrouw appel glimlach

Uw werknemers zijn zelf verantwoordelijk voor wat en hoe ze eten. Toch kunt u als werkgever hun eet- en drinkgewoontes positief beïnvloeden:

  • Stel een evenwichtig voedings- en drankenaanbod samen, geïnspireerd op de nieuwe voedingsdriehoek.
  • Motiveer uw werknemers om gezonde keuzes te maken, en help hen om aan verleidingen te weerstaan.
  • Vervang-er-eentje: verwissel één frisdrank door water, of een ongezonde snack door een heilzaam tussendoortje.
  • Vermijd alcohol tijdens werklunches, en voorzie non-alcoholische dranken op feestjes.

Leer bij over gezond eten op het werk

Bij een 360°-aanpak en duurzame oplossingen horen ook sterke opleidingen, op alle niveaus van uw onderneming. Een greep uit ons opleidingsaanbod rond gezonde voeding:

  • Incompany | 'Ne vroege en ne late' - Ploegendienst en gezonde werknemers (workshop werknemers) Meer info
  • Incompany | Gezonde voeding Meer info

Leg ons uw uitdaging rond gezonde voeding voor

Wilt u voedingsgewoontes in uw organisatie duurzaam aanpakken? Een antwoord op concrete vragen?

Wij gaan samen met u voor slimme en doelgerichte oplossingen.

Deel uw uitdaging met onze experten gezondheidspromotie