Terug Planning seizoensgriepvaccins aangepast of geannuleerd

Planning seizoensgriepvaccins aangepast of geannuleerd

- Griep

Absolute prioriteit voor bescherming meest kwetsbare mensen

De eerder afgesproken fasering van de vaccinatiecampagne werd aangepast. De federale overheid heeft zopas besloten om voorrang te geven aan de vaccinatie van de prioritaire (risico)doelgroepen. Voor het personeel uit de gezondheidssector verandert er niets. De grootste verandering slaat op personen tussen 50 en 65 jaar die door deze beslissing niet meer behoren tot de prioritaire doelgroep.

De informatie in dit nieuwsbericht is correct op het tijdstip van publicatie. Raadpleeg altijd de laatste maatregelen en wetgeving met betrekking tot COVID-19 op https://www.info-coronavirus.be

Ook de eerder voorziene tweede fase die vanaf 15 november gericht was op de rest van de bevolking wordt officieel geannuleerd. Omdat deze beslissing onmiddellijk in werking treedt, zijn wij helaas verplicht de griepplanning voor veel klanten te annuleren of uit te stellen.  

VERANDERING IN GEFASEERDE VACCINATIECAMPAGNE

griepvaccin

Personen tussen 50 en 65 jaar zijn niet langer een doelgroep voor het griepvaccin 2020. De federale overheid besliste zopas om prioriteit te geven aan:

  • risicopatiënten op complicaties zoals zwangere vrouwen, chronisch zieken, 65-plussers en mensen met verminderde weerstand;
  • huisgenoten van bovenstaande risicopatiënten;
  • personen werkzaam in de gezondheidssector.

De overheid wil met deze beslissing de prioritaire beschikbaarheid van griepvaccins voor deze doelgroepen garanderen. Een evaluatie van deze maatregel is voorzien tegen eind november. Hieruit zal moeten blijken of er nog voldoende vaccins over zijn om de personen tussen 50 en 65 jaar te kunnen vaccineren. Voor personen jonger dan 50 die niet behoren tot bovenstaande doelgroepen wordt de toegang tot het griepvaccin afgesloten. 

WAT BETEKENT DIT VOOR DE VACCINATIE VAN UW WERKNEMERS?

Als gevolg van deze nieuwe voorrangsregels zijn wij helaas genoodzaakt om de plaatsing van vaccins voor alle werknemers die niet werkzaam zijn in de gezondheidssector te annuleren. Enkel werknemers tussen 50 en 65 jaar kunnen vanaf december opnieuw worden ingepland. Dit uiteraard onder voorbehoud van de voorziene evaluatie van deze maatregelen.     
We blijven sterk aanraden dat de risicopatiënten en hun huisgenoten zich intussen laten vaccineren door hun huisarts die hun medisch dossier en thuissituatie het best kent.
Ondernemingen voor wie de griepvaccinatie reeds ingepland en bevestigd was, zullen door ons gecontacteerd worden.

Hebt u nog vragen over deze wijziging? Twijfel niet: neem rechtstreeks contact op met uw regionaal IDEWE-kantoor.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen