Terug IDEWE zoekt organisaties om BalanceCrafter uit te testen

IDEWE zoekt organisaties om BalanceCrafter uit te testen

- Mentaal fit | Werk-Privé | Wetenschappelijk onderzoek | Digitale tools | Opleidingen | Opleidingen

Expert Whitney Van den Brande

Onderzoeker

Pilootproject onderzoekt de impact van nieuwe on- en offlinedienstverlening om de werk-privébalans van werknemers te verbeteren

IDEWE is op zoek naar organisaties die gratis het nieuwe aanbod rond de werk-privébalans willen uittesten. Het stelt organisaties in staat om hun werknemers te ondersteunen in het combineren van werk en privé. “De dienstverlening bestaat uit zowel online- als offlinedienstverlening”, aldus onderzoekster Whitney Van den Brande.

Ook na de coronapandemie heeft de werk-privébalans niet spontaan een evenwicht gevonden en dus blijven zowel werknemers als werkgevers zoeken naar manieren om werk en privé in harmonie te brengen. 

Off- en onlinedienstverlening

work-life

“Het thema staat hoog op de agenda omdat het zowel het persoonlijk welzijn van de werknemers aangaat als het succes van organisaties om hun doelen te realiseren. Beide partijen hebben er alle belang bij om werk en privé in evenwicht te brengen maar dat gebeurt met wisselend succes. Daarom hebben we de voorbije jaren op basis van wetenschappelijk onderzoek en in co-creatie met verschillende belanghebbenden gewerkt aan een dienstverlening die daarbij kan helpen. Het aanbod bestaat uit de onlinetool BalanceCrafter en een real-lifedienstverlening voor werknemers die ook nood hebben aan een coachingsessie met een psycholoog van IDEWE. We willen het aanbod vanaf september uittesten en daarom zoeken we organisaties die er gratis gebruik van willen maken.”

Voor werknemers

logo bc

De onlinetool begeleidt werknemers in het versterken van relevante vaardigheden. 

Werkgevers die willen deelnemen kunnen zich aanmelden. Ze krijgen vervolgens de mogelijkheid om hun werknemers te sensibiliseren en toegang te verlenen tot de onlinetool. 

“Werknemers die op het aanbod willen ingaan maken een account aan en krijgen op basis van hun antwoorden op een vragenlijst zicht op hun eigen werk-privébalans. Aan de hand van oefeningen versterken ze hun vaardigheden op vlak van bijvoorbeeld veerkracht, assertiviteit, ‘hulp vragen’ en timemanagement. Daarna kunnen ze acties formuleren om geleerde inzichten om te zetten in de praktijk. De tool volgt werknemers op in de tijd zodat ze zelf de evolutie van hun werk-privébalans kunnen monitoren.”

Voor werkgevers

De individuele resultaten zijn enkel toegankelijk voor de werknemers. “Werkgevers krijgen echter wel een geanonimiseerd rapport op groepsniveau waarin ze kunnen nagaan of hun werknemers erin slagen om werk en privé met elkaar te combineren. Op basis van dit rapport kunnen ze vervolgens op organisatieniveau bijkomende maatregelen treffen.” 

Zin om gratis gebruik te maken van BalanceCrafter en de bijhorende coachingsessies? Aanmelden kan tot 5 september.

De oproep is nu afgesloten

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen