Terug Gezond bewegen op het werk

Gezond bewegen op het werk

De cijfers liegen er niet om: op het vlak van beweging bengelt de Belg aan de staart van het peloton. Zowel thuis als op het werk bewegen we onvoldoende om gezond te blijven. Onze sedentaire levensstijl lokt zwaarlijvigheid, diabetes, depressie en andere gezondheidsproblemen uit – nefast voor uw werknemers én uw organisatie.

Vooral wie veel uren neerzit, berokkent zijn lichaam schade. De oplossing: meer bewegen en minder lang aan één stuk neerzitten. Hoe pakt u dat aan? Door te investeren in een bewegingscultuur.

Met onze formules spoort u aan tot beweging op het werk en creëert u omstandigheden die werknemers zin geven in beweging – op de werkvloer, thuis en onderweg. Zo worden ze gezonder, energieker en productiever.

In 4 stappen naar fitte werknemers

Wandeling werknemers

Meer bewegen op het werk vereist een mentaliteitswijziging en een evenwichtige mix van bewegen, staan en zitten. Ga zo te werk:

  1. Doe een check-up – breng de conditie van uw werknemers in beeld en bepaal voor welke activiteiten ze in aanmerking komen.
  2. Sensibiliseer en motiveer – zet de voordelen van gezond bewegen in de verf en besteed aandacht aan bewustmaking.
  3. Creëer een dynamische bedrijfscultuur – hoe meer bewegingsmogelijkheden, hoe groter de zin om eraan deel te nemen.  
  4. Zorg voor een duurzame gedragsverandering – veranker beweging op het werk in uw welzijnsbeleid. Stel een breed en laagdrempelig programma samen.

Zet uw werknemers nu al in beweging

lopers praten

Vermijden dat werknemers uitvallen door hun zittende levensstijl? Maak hen warm voor gezonde beweging op kantoor met leuke, gevarieerde en haalbare projecten:

  • No steps, no glory: moedig uw werknemers aan om 10.000 stappen per dag te zetten. Onze coaches begeleiden het project in uw bedrijf.
  •  Woensdag Fietsdag: stimuleer uw werknemers om één dag per week de auto in te ruilen voor de fiets.
  •  Doorbreek lang stilzitten: sta regelmatig recht, ga lunchwandelen, doe stretchoefeningen, …
  •  Vertrouw op de stretchcoach: meer en juist bewegen op de werkplek

Leer hoe u van beweging een prioriteit maakt

Bij een 360°-aanpak en duurzame oplossingen horen ook sterke opleidingen, op alle niveaus van uw organisatie. Een greep uit ons opleidingsaanbod rond gezond bewegen:

Onze klanten aan het woord


Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen