Terug Gezondheidsbeleid op het werk

Gezondheidsbeleid op het werk

De arbeidsmarkt staat voor grote uitdagingen, waarbij de gezondheid van werknemers een bepalende factor is. Van de vergrijzing en ziekteverzuim tot de werkbaarheid van jobs, employer branding en war for talent.

Om je werknemers langer fit en met goesting aan de slag te houden, kan je best van gezondheidspromotie (Fit4Work) een speerpunt maken in je welzijnsbeleid met ons Fit4Work-programma. Neem initiatieven die je werknemers stimuleren om gezonde keuzes te maken – making the healthy choice the easy one.

One size doesn't fit all. Elke organisatie heeft zijn eigenheid, cultuur, specifieke doelgroep en vertrekt vanuit verschillende noden en doelstellingen. Dat vraagt een specifieke aanpak.

Onze Fit4Work coaches ondersteunen je om een proactief en duurzaam gezondheidsbeleid uit te stippelen en te realiseren op maat van jouw organisatie. Jouw winst: gezonde werknemers in een gezonde organisatie.

In 4 stappen naar een effectief gezondheidsbeleid met Fit4Work

vergadering

Een gezondheidsbeleid opzetten vraagt een brede, integrale aanpak en zet in op álle factoren die gezondheid beïnvloeden – individueel en organisatorisch. Met een uitgekiende interventiemix die matcht met jouw organisatiecultuur.

 1. Breng je gezondheidsbeleid en -parameters helder in kaart via onze Company Fit Profile en Employee Fit Survey; zo wordt meteen duidelijk welke elementen aandacht verdienen binnen je beleid. Samen met jouw expertise over de organisatiecultuur vormt dit profiel de basis voor een geslaagd parcours.
  • De Employee Fit Survey is een individuele, digitale vragenlijst voor werknemers waar ze hun levensstijl rond 5 thema's kunnen testen: roken, alcohol, cafeïne, medicatie en drugs.
  • Het Company Fit Profile is jouw bedrijfsgezondheidsprofiel in een handig rapport.
 2. Stel samen met onze Fit4Work-expert en je interne ambassadeurs een actieplan op rond vijf thema’s:
 3. Rol je mix uit van opleiding en concrete acties. Start met een kick-off en zet in op communicatie.
 4. Veranker je gezondheidspromotiebeleid in je preventie- en welzijnsbeleid. Ga verder dan losse acties en maak dat 'gezondheid' een vaste waarde wordt binnen het beleid van jouw organisatie.

Fitte werknemers, sterke resultaten? Dat kan met Fit4Work!

IDEWE wil jou als werkgever helpen om het tij te keren. Samen ontwikkelen we een structureel gezondheidsplan dat maximaal inzet op álle factoren die het welzijn van je werknemers beïnvloeden. Ons streefdoel? In kleine, haalbare acties de mentale en fysieke gezondheid van je werknemers een stevige boost geven.  

IDEWE helpt je een gezondheidsbeleid op te zetten via een Company Fit Profile en Employee Fit Survey. Zo worden de werkpunten meteen duidelijk. En die pakken we aan met leuke challenges of individuele coachings. Of via inspiratiesessies met een (ex-)topatleet als keynote speaker, ideaal om werknemers te motiveren. Wil je hen extra stimuleren? Beloon elke inspanning met fitcoins in de Fitcoins-app. 

Onze IDEWE-ambassadeur en olympisch schaatser Bart Swings heeft zijn schouders alvast onder de Fit4Work-campagne gezet. Nu jij nog. Go for gold! Want: een gezonde geest in een gezond lichaam wérkt.

Bekijk het volledige aanbod hier.

Vraag meer informatie aan

Vergroot nú al je impact als werkgever

 • Zorg voor een draagvlak en betrokkenheid bij werknemers en leidinggevenden.
 • Walk your talk: voeg de daad bij het woord en kom zelf in actie. Stel een gezond voedings- en drankenaanbod beschikbaar, introduceer wandelmeetings, ...
 • Organiseer laagdrempelige acties om iedereen mee te krijgen.

Breng je gezondheidsbeleid in de praktijk

Bij een 360°-aanpak en duurzame oplossingen horen ook sterke opleidingen, op alle niveaus van je onderneming. Een greep uit ons opleidingsaanbod rond jouw gezondheidsbeleid:

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen