Terug E-learning en blended learning

E-learning en blended learning

Snel en eenvoudig bijleren

Je tekende een volledig preventie- en welzijnsbeleid uit. Hoe veranker je dat nu stevig in alle lagen van je organisatie? Hoe sensibiliseer je je werknemers? En hoe leer je hen op een interactieve manier nieuwe taken en werkwijzes aan?

Met e-learning bied je je werknemers de mogelijkheid om snel en eenvoudig online bij te leren via hun laptop, tablet of smartphone.

Virtuele multimediale trainingen op jouw tempo

Computer schrijven man

De e-learningmodules van Groep IDEWE brengen je informatie bij op een frisse en afwisselende manier. Het zijn vlotte virtuele trainingen waarin je concrete vaardigheden en inzichten oppikt via een mix van tekst, foto’s, filmpjes en oefeningen. Ook serious games (digitale spellen om van te leren) vallen onder e-learning.

Schrijf je jezelf – of een werknemer – in voor een e-learningmodule? Dan krijg je toegang tot het online leerplatform en herhaal je de opleiding zo vaak je maar wilt (binnen de periode waarin de module beschikbaar is).

Soms bouwen we ook e-learningmodules als aanvulling, voorbereiding of oefening bij klassikale opleidingen. Die leervorm noemen we blended learning. Je wisselt dan rechtstreekse interactie met je lesgever af met online leren op jouw tempo. Een ijzersterke combinatie om de preventie en het welzijn in je organisatie te verbeteren.

Bekijk ons aanbod

 

E-learning en blended learning garanderen flexibiliteit, impact en relevantie

Preventie en welzijn op het werk vormen de corebusiness van Groep IDEWE. We hebben deskundigen in huis voor 9 welzijns- en preventiedomeinen. En het zijn diezelfde experts die onze e-learning- en blended learning-programma’s verzorgen.

Wat win je bij die virtuele opleidingen?

 • flexibiliteit – Je bepaalt zelf wanneer u de e-learningmodule volgt. Je kunt die trouwens onderbreken en later verderzetten of herhalen. Zonder dat je je moet verplaatsen.
 • leerimpact – Je gaat aan de slag met uiteenlopende leermaterialen. Van tekst en animaties tot filmpjes en oefeningen. Alles om de theorie snel op te pikken en doeltreffend te vertalen naar de praktijk.
 • relevantie – Je bent er zeker van dat onze e-learningmodules zijn uitgewerkt door inhouse experts die jouw vakgebied en sector door en door kennen. Zij gaan voor elke leerinhoud na of die zich leent tot e-learning of blended learning. En gieten die daarna in een beknopte, aantrekkelijke vorm – volledig afgestemd op jouw uitdagingen.

Bekijk verderop het e-learningaanbod

 

E-learning: van inschrijving tot getuigschrift

Een e-learningmodule rond preventie of welzijn bestellen? Dat gaat zo:

 1. Selecteer een module uit onze online opleidingskalender. Vind je de e-learningopleiding niet in ons bestaande aanbod? Leg je vraag dan voor aan ons.

 2. Vraag een offerte aan bij je regionale IDEWE-kantoor.

 3.  Bekijk ondertussen of je recht hebt op financiële steunmaatregelen van de overheid (kmo-portefeuille of chèques-formation) of van je sectororganisatie.

 4. Open je bevestigingsmail, volg de link naar het online leerplatform en doorloop de e-learningmodule wanneer en hoe vaak je maar wilt.

 5. Je krijgt ook een attest van deelname of een getuigschrift.

Maak kennis met onze e-learningmodules over preventie en welzijn

Leer je graag bij op je eigen tempo over preventie en welzijn? Of wil je je werknemers op korte tijd waardevolle kennis, inzichten en praktische tips bijbrengen? Schrijf hen dan in voor een e-learningmodule of voor blended learning:

 • Basisopleiding hulpverlener – Je pikt eerstehulpkennis op via e-learning. Daarna oefen je de technieken in tijdens een traditionele opleiding in een regionaal IDEWE-kantoor of inhouse. Een tijdefficiëntie combinatie met sterke leerresultaten. Meer info
 • StressBalancer – Met deze e-learningtool leer je om je stressniveau te verminderen en blijf je uitputting, pesterijen, burn-out én langdurige afwezigheid een stap voor. Meer info
 • Ergotool – Veel zorgverleners kampen met overbelasting. Ergotool brengt jou, en studenten die een zorgopleiding volgen, de juiste til- en verplaatsingstechnieken bij om zo de fysieke overbelasting te verminderen. Meer info
 • E-learning accidentele bloedcontacten – Prikongevallen betekenen een groot risico voor je zorg- en gezondheidsprofessionals. Deze e-learningmodule leert je om ongevallen te vermijden en om juist te reageren wanneer jij of een collega zich toch prikt. Meer info
 • ToWorkSafe – Deze serious game leert anderstalige werknemers om veilig aan de slag te gaan. Zo weet je zeker dat ze de voorschriften begrepen hebben, dat ze zichzelf en anderen beschermen en arbeidsongevallen kunnen voorkomen. Meer info
 • Play it Safe – Deze serious game brengt jouw werknemers de veiligheidsvoorschriften voor brand bij. Er ontstaat bijvoorbeeld een brand op kantoor: aan de spelers om juist te reageren. Zo leren ze de reflexen en vaardigheden om zichzelf, collega’s en je infrastructuur te beschermen. Meer info

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen