Terug E-learning en blended learning

E-learning en blended learning

Snel en eenvoudig bijleren U tekende een volledig preventie- en welzijnsbeleid uit. Hoe verankert u het nu stevig in alle lagen van uw organisatie? Hoe sensibiliseert u uw werknemers? En hoe leert u hen op een interactieve manier nieuwe taken en werkwijzes aan?

Met e-learning biedt u uw werknemers de mogelijkheid om snel en eenvoudig online bij te leren via hun laptop, tablet of smartphone.

Virtuele multimediale trainingen op uw tempo

Computer schrijven man

De e-learningmodules van Groep IDEWE brengen u informatie bij op een frisse en afwisselende manier. Het zijn vlotte virtuele trainingen waarin u concrete vaardigheden en inzichten oppikt via een mix van tekst, foto’s, filmpjes en oefeningen. Ook serious games (digitale spellen om van te leren) vallen onder e-learning.

Schrijft u – of een werknemer – zich in voor een e-learningmodule? Dan krijgt u toegang tot het online leerplatform en herhaalt u de opleiding zo vaak u maar wilt (binnen de periode waarin de module beschikbaar is).

Soms bouwen we ook e-learningmodules als aanvulling, voorbereiding of oefening bij klassikale opleidingen. Die leervorm noemen we blended learning. U wisselt dan rechtstreekse interactie met uw lesgever af met online leren op uw tempo. Een ijzersterke combinatie om de preventie en het welzijn in uw organisatie te verbeteren.

Bekijk ons aanbod

 

E-learning en blended learning garanderen flexibiliteit, impact en relevantie

Preventie en welzijn op het werk vormen de corebusiness van Groep IDEWE. We hebben deskundigen in huis voor 9 welzijns- en preventiedomeinen. En het zijn diezelfde experts die onze e-learning- en blended learning-programma’s verzorgen.

Wat wint u bij die virtuele opleidingen?

 • flexibiliteit – U bepaalt zelf wanneer u de e-learningmodule volgt. U kunt die trouwens onderbreken en later verderzetten of herhalen. Zonder dat u zich moet verplaatsen.
 • leerimpact – U gaat aan de slag met uiteenlopende leermaterialen. Van tekst en animaties tot filmpjes en oefeningen. Alles om de theorie snel op te pikken en doeltreffend te vertalen naar de praktijk.
 • relevantie – U bent er zeker van dat onze e-learningmodules zijn uitgewerkt door inhouse experts die uw vakgebied en sector door en door kennen. Zij gaan voor elke leerinhoud na of die zich leent tot e-learning of blended learning. En gieten die daarna in een beknopte, aantrekkelijke vorm – volledig afgestemd op uw uitdagingen.

Bekijk verderop het e-learningaanbod

 

E-learning: van inschrijving tot getuigschrift

Een e-learningmodule rond preventie of welzijn bestellen? Dat gaat zo:

 1. Selecteer een module uit onze online opleidingskalender. Vindt u de e-learningopleiding niet in ons bestaande aanbod? Leg uw vraag dan voor aan ons.

 2. Vraag een offerte aan bij uw regionale IDEWE-kantoor.

 3.  Bekijk ondertussen of u recht hebt op financiële steunmaatregelen van de overheid (kmo-portefeuille of chèques-formation) of van uw sectororganisatie.

 4. Open uw bevestigingsmail, volg de link naar het online leerplatform en doorloop de e-learningmodule wanneer en hoe vaak u maar wilt.

 5. U krijgt ook een attest van deelname of een getuigschrift.

Maak kennis met onze e-learningmodules over preventie en welzijn

Leert u graag bij op uw eigen tempo over preventie en welzijn? Of wilt u uw werknemers op korte tijd waardevolle kennis, inzichten en praktische tips bijbrengen? Schrijf hen dan in voor een e-learningmodule of voor blended learning:

 • Basisopleiding hulpverlener – U pikt eerstehulpkennis op via e-learning. Daarna oefent u de technieken in tijdens een traditionele opleiding in een regionaal IDEWE-kantoor of inhouse. Een tijdefficiëntie combinatie met sterke leerresultaten. Meer info
 • StressBalancer – Met deze e-learningtool leert u om uw stressniveau te verminderen en blijft u uitputting, pesterijen, burn-out én langdurige afwezigheid een stap voor. Meer info
 • Ergotool – Veel zorgverleners kampen met overbelasting. Ergotool brengt u, en studenten die een zorgopleiding volgen, de juiste til- en verplaatsingstechnieken bij om zo de fysieke overbelasting te verminderen. Meer info
 • E-learning accidentele bloedcontacten – Prikongevallen betekenen een groot risico voor uw zorg- en gezondheidsprofessionals. Deze e-learningmodule leert u om ongevallen te vermijden en om juist te reageren wanneer u of een collega zich toch prikt. Meer info
 • ToWorkSafe – Deze serious game leert anderstalige werknemers om veilig aan de slag te gaan. Zo weet u zeker dat ze de voorschriften begrepen hebben, dat ze zichzelf en anderen beschermen en arbeidsongevallen kunnen voorkomen. Meer info
 • Play it Safe – Deze serious game brengt uw werknemers de veiligheidsvoorschriften voor brand bij. Er ontstaat bijvoorbeeld een brand op kantoor: aan de spelers om juist te reageren. Zo leren ze de reflexen en vaardigheden om zichzelf, collega’s en uw infrastructuur te beschermen. Meer info

Onze klanten aan het woord


Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen