D E-learning en blended learning

Snel en eenvoudig bijleren U tekende een volledig preventie- en welzijnsbeleid uit. Hoe verankert u het nu stevig in alle lagen van uw organisatie? Hoe sensibiliseert u uw werknemers? En hoe leert u hen op een interactieve manier nieuwe taken en werkwijzes aan?

Met e-learning biedt u uw werknemers de mogelijkheid om snel en eenvoudig online bij te leren via hun laptop, tablet of smartphone.

Virtuele multimediale trainingen op uw tempo

Computer schrijven man

De e-learningmodules van Groep IDEWE brengen u informatie bij op een frisse en afwisselende manier. Het zijn vlotte virtuele trainingen waarin u concrete vaardigheden en inzichten oppikt via een mix van tekst, foto’s, filmpjes en oefeningen. Ook serious games (digitale spellen om van te leren) vallen onder e-learning.

Schrijft u – of een werknemer – zich in voor een e-learningmodule? Dan krijgt u toegang tot het online leerplatform en herhaalt u de opleiding zo vaak u maar wilt (binnen de periode waarin de module beschikbaar is).

Soms bouwen we ook e-learningmodules als aanvulling, voorbereiding of oefening bij klassikale opleidingen. Die leervorm noemen we blended learning. U wisselt dan rechtstreekse interactie met uw lesgever af met online leren op uw tempo. Een ijzersterke combinatie om de preventie en het welzijn in uw organisatie te verbeteren.

E-learning en blended learning garanderen flexibiliteit, impact en relevantie

Preventie en welzijn op het werk vormen de corebusiness van Groep IDEWE. We hebben deskundigen in huis voor 9 welzijns- en preventiedomeinen. En het zijn diezelfde experts die onze e-learning- en blended learning-programma’s verzorgen.

Wat wint u bij die virtuele opleidingen?

 • flexibiliteit – U bepaalt zelf wanneer u de e-learningmodule volgt. U kunt die trouwens onderbreken en later verderzetten of herhalen. Zonder dat u zich moet verplaatsen.
 • leerimpact – U gaat aan de slag met uiteenlopende leermaterialen. Van tekst en animaties tot filmpjes en oefeningen. Alles om de theorie snel op te pikken en doeltreffend te vertalen naar de praktijk.
 • relevantie – U bent er zeker van dat onze e-learningmodules zijn uitgewerkt door inhouse experts die uw vakgebied en sector door en door kennen. Zij gaan voor elke leerinhoud na of die zich leent tot e-learning of blended learning. En gieten die daarna in een beknopte, aantrekkelijke vorm – volledig afgestemd op uw uitdagingen.

E-learning: van inschrijving tot getuigschrift

Een e-learningmodule rond preventie of welzijn bestellen? Dat gaat zo:

 1. Selecteer een module uit onze online opleidingskalender. Vindt u de e-learningopleiding niet in ons bestaande aanbod? Leg uw vraag dan voor aan ons.

 2. Vraag een offerte aan bij uw regionale IDEWE-kantoor.

 3.  Bekijk ondertussen of u recht hebt op financiële steunmaatregelen van de overheid (kmo-portefeuille of chèques-formation) of van uw sectororganisatie.

 4. Open uw bevestigingsmail, volg de link naar het online leerplatform en doorloop de e-learningmodule wanneer en hoe vaak u maar wilt.

 5. U krijgt ook een attest van deelname of een getuigschrift.

Maak kennis met onze e-learningmodules over preventie en welzijn

Leert u graag bij op uw eigen tempo over preventie en welzijn? Of wilt u uw werknemers op korte tijd waardevolle kennis, inzichten en praktische tips bijbrengen? Schrijf hen dan in voor een e-learningmodule of voor blended learning:

 • Basisopleiding hulpverlener – U pikt eerstehulpkennis op via e-learning. Daarna oefent u de technieken in tijdens een traditionele opleiding in een regionaal IDEWE-kantoor of inhouse. Een tijdefficiëntie combinatie met sterke leerresultaten.
 • StressBalancer – Met deze e-learningtool leert u om uw stressniveau te verminderen en blijft u uitputting, pesterijen, burn-out én langdurige afwezigheid een stap voor.
 • Ergotool – Veel zorgverleners kampen met overbelasting. Ergotool brengt u, en studenten die een zorgopleiding volgen, de juiste til- en verplaatsingstechnieken bij om zo de fysieke overbelasting te verminderen.
 • E-learning accidentele bloedcontacten – Prikongevallen betekenen een groot risico voor uw zorg- en gezondheidsprofessionals. Deze e-learningmodule leert u om ongevallen te vermijden en om juist te reageren wanneer u of een collega zich toch prikt.
 • ToWorkSafe – Deze serious game leert anderstalige werknemers om veilig aan de slag te gaan. Zo weet u zeker dat ze de voorschriften begrepen hebben, dat ze zichzelf en anderen beschermen en arbeidsongevallen kunnen voorkomen.
 • Play it Safe – Deze serious game brengt uw werknemers de veiligheidsvoorschriften voor brand bij. Er ontstaat bijvoorbeeld een brand op kantoor: aan de spelers om juist te reageren. Zo leren ze de reflexen en vaardigheden om zichzelf, collega’s en uw infrastructuur te beschermen.

Ontdek nog meer e-learningmodules.

Duik in ons aanbod van e-learning en blended learning

Bij een 360°-aanpak en duurzame oplossingen horen ook sterke opleidingen, op alle niveaus van uw organisatie.

 • E-Learning | Online game-platform 'Play it Safe' Meer info
 • E-Learning | 'ToWorkSafe'-instructiepakket Meer info
 • E-Learning | e-learning My Optidesk - klachten beeldschermwerk oplossen Meer info
 • E-Learning | e-learning Stressbalancer - weerbaarder tegen uitputting, stress en pesten Meer info
 • E-Learning | e-Learning 'Accidentele bloedcontacten' Meer info
 • E-Learning | e-Learning 'Ergotool' Meer info
 • blended | Basisopleiding hulpverlener (e-learning en klassikaal) Meer info

Kom alles te weten over e-learning en blended learning

Meer weten over e-learning en blended learning? Zoekt u een opleiding op maat?

Stel uw vraag aan onze experts

Antwoord op úw uitdaging

Slimme preventie vereist maatwerk. Vertrouw dus op een dienstverlener die uw preventie- en welzijnsnoden door en door kent. Klik uw sector aan en ontdek onze oplossingen.