Terug Hoe energiezuinig is uw organisatie?

Hoe energiezuinig is uw organisatie?

- Duurzame werkomgeving | Energie

Springt uw organisatie zuinig om met energie?

Uw energieprestatiecertificaat of EPC vertelt het u. Dat is sinds 2009 verplicht. Het getal op het EPC geeft het energieverbruik van uw gebouw weer, en vergelijkt dat met soortgelijke gebouwen. Zo weet u of uw organisatie goed bezig is.

Van analyse tot advies

Waar komt het EPC-getal vandaan? Een energiedeskundige somt alle gegevens op over de bouwschillen, de verwarming en de productie van sanitair warm water. Is er ventilatie? Welke elektrische toestellen staan er?

Het resultaat is een totaalscore die aangeeft hoe energiezuinig uw gebouw is. De eigenaar krijgt ook handige tips om het gebouw (nog) energiezuiniger te maken: met gerichte investeringen en juist gedrag op de werkvloer.

 
Tien jaar geldig

Hou er rekening mee dat uw EPC maar tien jaar geldig is. Plan dus tijdig een nieuwe energie-audit in. U hebt intussen misschien al geïnvesteerd in isolatie of zonnepanelen. Of u stimuleerde iedereen in het gebouw om verstandig om te springen met verlichting en verwarming. Dat loont: uw EPC-getal is vast lager bij een nieuwe energie-audit.


Snel en eenvoudig in orde

Wij helpen u graag met uw duurzaam energiebeleid:

  • U laat uw interne energiedeskundige een opleiding volgen zodat deze zelf met voldoende kennis aan de slag kan gaan. 
  • We maken het certificaat en/of energie-audit voor u op.
  • Start u een nieuwbouw of renovatie? We tonen u graag waarop u moet letten. En onze EPB-verslaggevers leiden uw project in goede banen.
  • Stimuleer energiezuinig gedrag in uw zorginstelling met onze speech bubbles. Zo ontdekken uw medewerkers en bewoners hun aandeel in het energieverbruik.

 

Wilt u het energiebeleid in uw organisatie duurzaam aanpakken? Een antwoord op concrete vragen? Wij gaan samen met u voor slimme en doelgerichte oplossingen.

 

Deel uw uitdaging met onze experts

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen