Terug OptiDesk - Klachten beeldschermwerk oplossen

OptiDesk - Klachten beeldschermwerk oplossen

Met de onlinetool OptiDesk ondersteunt u de gezondheid van uw beeldschermwerkers – zowel thuis als op kantoor.

Computers en digitale tools zijn onmisbaar, maar werken ook een zittende levensstijl in de hand. Dat kan leiden tot meer lichamelijke belasting, met fysieke klachten en zelfs ziekteverzuim als gevolg – zeker bij een slechte zithouding of verhoogde werkdruk. De evolutie naar hybride werken maakt de situatie nog complexer. Want niet elke thuiswerkplek is ergonomisch uitgerust.

Om klachten systematisch en permanent aan te pakken, moet u zorgen voor een comfortabele werkplek – thuis én op kantoor. Alleen zo houdt u uw werknemers gezond achter het scherm.

 

 

OptiDesk brengt de gezondheidsrisico’s bij beeldschermwerk in kaart. Met aandacht voor beweging, werkpost, werkomgeving en werkbeleving. Met deze tool stippelt u uw preventiebeleid verder uit. En verbetert u het welzijn van uw beeldschermwerkers.

Integreer welzijn in het DNA van uw organisatie

OptiDesk is een multidisciplinaire onlinetool die in amper 15 minuten de werkplek van uw werknemers in kaart brengt en hen gericht advies geeft over een betere werkhouding. Met deze tool creëert u meer welzijn in uw organisatie:

  • U biedt uw individuele medewerker gebruiksklaar advies om werkgerelateerde knelpunten aan te pakken en de kans op klachten te verkleinen.
  • U kiest voor slimme preventie. OptiDesk brengt alle gezondheidsrisico’s en benchmarks in kaart. Zo hebt u een stevige basis in handen voor uw preventiebeleid, afgestemd op uw individuele werknemers én de organisatie. Resultaat? Uw werknemers zijn gezonder én productiever.
  • U kiest voor een kostenefficiënte oplossing én bent wettelijk in orde met de individuele risicoanalyse voor beeldschermwerkers (Codex over het welzijn op het werk: Codex VIII.2 – Beeldschermen).

Totaaloplossing in 5 fasen

Met OptiDesk vermindert u de fysieke belasting op de (thuis)werkplek. We pakken dit samen met u aan in 5 fasen:

Man moe ogen
  1. Bewustmaking – Informeer uw werknemers vóór u de campagne lanceert. Zo krijgt u een grotere respons. Promotiemateriaal nodig? Maak gebruik van onze kant-en-klare affiches.
  2. Zelfevaluatie – Spoor gezondheidsrisico’s bij uw beeldschermwerkers op via de online self-assessment tool OptiDesk. Check onze voorbeeldvragenlijst.
  3. Individuele rapportering – Uw beeldschermwerker krijgt persoonlijk advies, met verbetertips en een eventuele doorverwijzing. Bekijk gerust een voorbeeldrapport.
  4. Groepsrapportering – Ga aan de slag met het overzicht van de gezondheidsrisico’s, benchmarkgegevens en meer. Kijk een voorbeeldrapport in.
  5. Follow-up – Start een individueel vervolgtraject en collectief actieplan om positieve punten te versterken en minpunten weg te werken.

U leest meer over deze totaalaanpak in de brochure ‘solution flow OptiDesk’.

Voor C- en D-klanten (kmo's) is OptiDesk inbegrepen in het basispakket. Starten kan heel eenvoudig. Lees hier hoe.

Doe nu de ergonomietest om jouw kennis te testen!

Leer hoe u beeldschermwerk gezonder maakt met ons opleidingsaanbod

Bij een 360°-aanpak en duurzame oplossingen horen ook sterke opleidingen, op alle niveaus van uw onderneming.

Wat wij uw beeldschermwerkers kunnen bieden?

Onze klanten aan het woord


Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen