Terug OptiDesk - Klachten beeldschermwerk oplossen

OptiDesk - Klachten beeldschermwerk oplossen

Met de onlinetool OptiDesk ondersteun je de gezondheid van je beeldschermwerkers – zowel thuis als op kantoor.

Computers en digitale tools zijn onmisbaar, maar werken ook een zittende levensstijl in de hand. Dat kan leiden tot meer lichamelijke belasting, met fysieke klachten en zelfs ziekteverzuim als gevolg – zeker bij een slechte zithouding of verhoogde werkdruk. De evolutie naar hybride werken maakt de situatie nog complexer. Want niet elke thuiswerkplek is ergonomisch uitgerust.

Om klachten systematisch en permanent aan te pakken, moet je zorgen voor een comfortabele werkplek – thuis én op kantoor. Alleen zo hou je je werknemers gezond achter het scherm.

 

 

OptiDesk brengt de gezondheidsrisico’s bij beeldschermwerk in kaart. Met aandacht voor beweging, werkpost, werkomgeving en werkbeleving. Met deze tool stippel je je preventiebeleid verder uit. En verbeter je het welzijn van je beeldschermwerkers.

Integreer welzijn in het DNA van je organisatie

OptiDesk is een multidisciplinaire onlinetool die in amper 15 minuten de werkplek van je werknemers in kaart brengt en hen gericht advies geeft over een betere werkhouding. Met deze tool creëer je meer welzijn in je organisatie:

  • Je biedt je individuele medewerker gebruiksklaar advies om werkgerelateerde knelpunten aan te pakken en de kans op klachten te verkleinen.
  • Je kiest voor slimme preventie. OptiDesk brengt alle gezondheidsrisico’s en benchmarks in kaart. Zo heb je een stevige basis in handen voor je preventiebeleid, afgestemd op je individuele werknemers én de organisatie. Resultaat? Je werknemers zijn gezonder én productiever.
  • Je kiest voor een kostenefficiënte oplossing én bent wettelijk in orde met de individuele risicoanalyse voor beeldschermwerkers (Codex over het welzijn op het werk: Codex VIII.2 – Beeldschermen).

Totaaloplossing in 5 fasen

Met OptiDesk verminder je de fysieke belasting op de (thuis)werkplek. We pakken dit samen met jou aan in 5 fasen:

Man moe ogen
  1. Bewustmaking – Informeer je werknemers vóór je de campagne lanceert. Zo krijg je een grotere respons. Promotiemateriaal nodig? Maak gebruik van onze kant-en-klare affiches.
  2. Zelfevaluatie – Spoor gezondheidsrisico’s bij je beeldschermwerkers op via de online self-assessment tool OptiDesk. Check onze voorbeeldvragenlijst.
  3. Individuele rapportering – Je beeldschermwerker krijgt persoonlijk advies, met verbetertips en een eventuele doorverwijzing. Bekijk gerust een voorbeeldrapport.
  4. Groepsrapportering – Ga aan de slag met het overzicht van de gezondheidsrisico’s, benchmarkgegevens en meer. Kijk een voorbeeldrapport in.
  5. Follow-up – Start een individueel vervolgtraject en collectief actieplan om positieve punten te versterken en minpunten weg te werken.

Je leest meer over deze totaalaanpak in de brochure ‘solution flow OptiDesk’.

Voor de klantengroepen C- en D (kmo's) is OptiDesk inbegrepen in het basispakket van de Comfort-formule.
Starten kan heel eenvoudig. Lees hier hoe.

Doe nu de ergonomietest om jouw kennis te testen!

Leer hoe je beeldschermwerk gezonder maakt met ons opleidingsaanbod

Bij een 360°-aanpak en duurzame oplossingen horen ook sterke opleidingen, op alle niveaus van je onderneming.

Wat wij je beeldschermwerkers kunnen bieden?

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen