Ondersteun uw werknemers bij (agressie)incidenten

Van (seksuele) intimidatie en agressie. Tot een arbeidsongeval of plots overlijden van een collega. De impact van een incident op het werk kan groot zijn. Zowel op diegene die het meemaakt, als op de getuigen, het team, en zelfs de organisatie. Daarom werkten we samen met Icoba en Hogeschool UCLL een platform uit om uw werknemers na een incident te ondersteunen en terug op weg te helpen: BuddyBoard.

 

Nazorg essentieel voor welzijn op het werk

Incidenten op het werk hebben een grote impact op iemands welzijn. Die impact kan zich op verschillende manieren uiten: van stress en ontevredenheid tot emotionele uitputting.

 

Werknemers die bijvoorbeeld met agressie geconfronteerd worden, lopen twee keer meer kans om (langdurig) uit te vallen met een burn-out.


Goede nazorg is essentieel om de betrokkenen opnieuw een veilig gevoel te geven op het werk. Het digitale meldplatform BuddyBoard faciliteert die ondersteuning. Het maakt incidenten op het werk bespreekbaar. En garandeert nauwgezette opvolging van werknemers – ook op lange termijn.

Wat kan BuddyBoard voor uw organisatie betekenen?

 

  • Vond er een incident plaats op de werkvloer? En ondervonden werknemers hiervan impact? Dan kunnen ze dat melden via BuddyBoard. Ze kiezen zelf een buddy: een collega bij wie ze terecht kunnen en die hen verder opvolgt.
  • Leidinggevenden krijgen melding van de incidenten. Zo ontwikkelen ze meer inzicht in wat er reilt en zeilt op de werkvloer. Ze kunnen preventieve maatregelen treffen en agressie op het werk bespreekbaar maken.
  • Ook de organisatie leert van BuddyBoard. De tool biedt relevante data om onder andere het register ‘Feiten door derden’ relevant en up-to-date te houden. BuddyBoard geeft zo de nodige handvatten om verder te bouwen aan het welzijn van werknemers.
     

Pak agressie op het werk duurzaam aan

Dankzij BuddyBoard weet iedereen binnen uw organisatie wat hij of zij kan doen en welke rol hij of zij speelt na een agressie-incident. BuddyBoard voorziet ook tools die daarvoor extra ondersteuning bieden.

Partner ICOBA licht toe welke tools beschikbaar zijn voor de verschillende rollen binnen BuddyBoard.
 

 

 

BuddyBoard is maar één van de tools waarmee uw organisatie haar welzijnsbeleid kan versterken. Voor een maximale impact is er een ruimer beleid rond agressie en andere ingrijpende incidenten op het werk nodig. Onze medewerkers helpen u om een gepast agressiebeleid uit te stippelen.

 

Ontdek hier meer over de oplossingen voor uw uitdaging:

Of surf, voor meer informatie en gratis tools, naar de website van onze partner Icoba, het kennis- en expertisecentrum rond agressiebeheersing.


Opleidingen voor meer draagkracht

Bij een 360°-aanpak en duurzame oplossingen horen ook sterke opleidingen, op alle niveaus van uw organisatie. Een greep uit ons opleidingsaanbod om uw werknemers te ondersteunen:


Leg ons uw uitdagingen voor

Wilt u uw bedrijf wapenen tegen agressie en incidenten op de werkplek? Zodat u altijd adequaat reageert? Heeft u nood aan een duidelijk plan van aanpak? We gaan samen met u voor slimme en doelgerichte oplossingen.

Graag meer info? Contacteer ons via buddy@buddyboard.be

 

Meer info? 

Herbekijk het webinar:

 

BuddyBoard kwam tot stand in samenwerking met Icoba en Hogeschool UCLL, met de steun van de Vlaamse overheid.