IDEWE Connect Onderwijs - Voedselveiligheid op mijn school

Inhoud

Elk jaar worden gemiddeld tweeduizend mensen ziek door iets wat ze buitenshuis gegeten hebben. En dat wil je niet bij jou op school.

In scholen is er vaak veel voeding in omloop: van warme maaltijden die dagelijks worden aangeboden, tot fruit, dat groots ontbijt in de week van gezonde voeding of een kookactiviteit in de klas . Het is best complex om helder te hebben wanneer welke regel in werking treedt en op basis van welke parameters iets onder het toezicht van het FAVV valt?

Tijdens deze Connectsessie ontdek je hoe je als preventieadviseur, directie of (mede-) verantwoordelijke proactief kan bijdragen aan een veilig voedselveiligheidbeleid.

  • Welke regels zijn van toepassing?
  • Welke parameters bepalen wat voor mijn school geldt?
  • Hoe maak ik een stand van zaken op?
  • En vooral: hoe kan ik aan de slag in mijn school?

Programma
08:30 Smakelijke ontvangst
09:00 Korte introductie
09:15 Voedselveiligheid op school: wat moet ik weten?
10:45 Pauze en informeel connecteren
11:30 Good practices delen
12:00 Einde

Praktisch

Opleidingstype
Infosessie
Doelgroep
Preventieadviseurs, directies, keukenverantwoordelijken.
Duur
3,5 uur
Locatie
(Start)data
Wanneer & waar?
woensdag 18 maart 2026
8u30 - 12u00
Klassikaal, IDEWE Regiokantoor Antwerpen
Prijs
Kosteloos
Beschikbare plaatsen
25
Attest
Attest van deelname