Ability Management

Inhoud

Hoe ga je gezond om met uitval en afwezigheid door ziekte in je team?

In België zijn er op dit moment meer dan 500.000 werknemers langer dan een jaar arbeidsongeschikt ten gevolge van een ziekte of een ongeval. Onderzoek bewijst nochtans dat werken geneest. Met een proactief preventie- en re-integratiebeleid begeleid je werknemers stap voor stap weer naar de werkvloer. En ondersteun je ze op lange termijn.

Omgaan met ziekteafwezigheid is voor veel organisaties een uitdaging. Want net door die langdurige afwezigheid, keren mensen systematisch minder snel terug naar de werkplek. Maar investeer je in een doordacht beleid met oog voor het collectieve verhaal én individuele ondersteuning? Dan vermijd je uitval van werknemers, herstellen ze vlotter, en is hun terugkeer duurzamer.

Hulp nodig bij je re-integratiebeleid?

Staat jouw terug-naar-het-werkbeleid al op punt? Met de opleiding Ability Management leren je preventieadviseurs, hr-medewerkers of re-integratie begeleiders de recente (wettelijke) ontwikkelingen kennen op vlak van re-integratie. Daarnaast zetten we die theorie samen om in de praktijk. Je krijgt handige tools aangereikt die je helpen om je beleid op te zetten. En die je ondersteunen bij de praktische uitvoering ervan.

Wat leer je tijdens de tweedaagse opleiding?

Dag 1 – Op de planning:

  • Je leert wat het thema ziekteafwezigheid precies inhoudt.
  • Je ontdekt een gepaste methodiek en aanpak om je beleid op punt te stellen.
  • Je vertaalt de verschillende competentiedomeinen naar rollen binnen je organisatie.
  • Je vindt je weg tussen de wettelijke bepalingen rond ziekte en ongeval in de privésector.

Dag 2 – We zetten bovenstaande punten om in de praktijk. Dat doen we aan de hand van een stappenplan en handige tools. Daarbij focussen we op de verwachtingen en noden van de verschillende deelnemers aan de opleiding.

Praktisch

Opleidingstype
Open
Doelgroep
Preventieadviseurs, hr-medewerkers, re-integratiebegeleiders …
Duur
2 dagen
Locatie
(Start)data
Wanneer & waar?
donderdag 17 oktober 2024
9u00 - 16u00
Klassikaal, IDEWE Regiokantoor Leuven
vrijdag 18 oktober 2024
9u00 - 16u00
Klassikaal, IDEWE Regiokantoor Leuven
Prijs
€ 995,00 (vrijgesteld van BTW)
Beschikbare plaatsen
2
Subsidie
Tot 30% korting met de kmo-portefeuille, via je sectorfonds heb je in bepaalde gevallen recht op een gedeeltelijke terugbetaling die je kunt combineren met andere voordelen
Attest
Attest van deelname