Uitwerken van een agressiepreventiebeleid

Inhoud

Agressie op de werkvloer schaadt de gezondheid van uw werknemers. Daarom pakt u het probleem het best aan bij de wortel: met een grondig agressiebeleid. In deze opleiding krijgen uw leidinggevenden de tools in handen om zo’n agressiebeleid uit te tekenen. Daarin analyseren ze mogelijke problemen en risico’s. En ontdekken ze scenario’s om agressie systematisch aan te pakken.

Concreet plan van aanpak bij agressie

Uw beleidsmedewerkers leren via praktijkgerichte modules en stappenplannen hoe ze zelf een preventief beleid uitstippelen en implementeren. Een stappenplan wordt overlopen, tools zoals een beleidsaudit en feitenregister worden aangereikt voor een goede analyse van de situatie. Een aanzet tot veranderingsplan wordt uitgewerkt aan de hand van een preventiepiramide.

Daarmee kunnen ze na de opleiding snel aan de slag. Zodat iedereen in uw organisatie dezelfde aanpak volgt, voor een maximaal resultaat.

Na de opleiding krijgt iedere deelnemer een bewijs van deelname.

Praktisch

Opleidingstype
Incompany
Doelgroep
Beleidsverantwoordelijken en leidinggevenden van werknemers die regelmatig samenwerken met bijvoorbeeld klanten, pati├źnten, leveranciers of leerlingen.
Duur
1 halve dag
Locatie
Incompany
Prijs
Op aanvraag
Subsidie
KMO-portefeuille (personeelsmanagement - arbeidsorganisatie en bedrijfsprocessen)
Attest
Attest van deelname