Terug Doe mee aan de herfstclash van ‘No Steps, No Glory’

Doe mee aan de herfstclash van ‘No Steps, No Glory’

- Gezonde levensstijl | Fysiek fit

Expert Hilde Vandenkieboom

Preventiedeskundige arbeidsverpleegkundige - gezondheidspromotie

Zet 10.000 stappen per dag en word de opvolger van Huize Levensruimte

De ‘No Steps, No Glory’ wedstrijd van de Vlaamse overheid is een uitstekende manier om uw medewerkers meer te laten bewegen. Ga als team of als bedrijf de uitdaging aan en motiveer uw medewerkers om tussen 15 oktober en 11 november 2018 10.000 stappen of meer per dag te zetten. Wie weet worden jullie op het einde van de tocht, net als Huize Levensruimte eerder dit jaar, de ‘meest fitte werkplek van Vlaanderen’.

Er zijn in 2018 twee edities van No Steps No Glory; een lente- en hersftclash. Dit voorjaar won onze klant ‘Huize Levensruimte’ de ‘lenteclash’. Ver hoeft u niet te zoeken om de juiste motivatie te vinden.

Het zittend leven dat velen onder ons leiden, is nefast voor onze gezondheid. We hebben beweging nodig om goed te kunnen functioneren en gezond te blijven. Actieve werknemers zorgen voor meer uitstraling, meer goesting in het werk, grotere vitaliteit, groter zelfvertrouwen, minder stress en minder ziekteverzuim. Bovendien is meer beweging ook beter voor de slaap. De moeite met andere woorden om in te investeren.

Of we voldoende bewegen kunnen we afmeten aan de hoeveelheid voetstappen die we dagelijks zetten. Volgens experts moeten we er best zo'n 10.000 stappen per dag zetten. Een gemiddelde werknemer haalt er echter slechts 6.000.

1 maand - 10.000 stappen per dag - 1 winnaar

Een halfuurtje bewegen, door bijvoorbeeld het blokje om te lopen, is voldoende om die extra 4.000 stappen in de benen te krijgen. Om ons daartoe te motiveren, organiseert de Vlaamse overheid ‘No Steps, No Glory’. Groep IDEWE werkt als sponsor van het eerste uur maar vooral als motivator en begeleider van onze klanten met plezier mee. De toegankelijke wedstrijd vergt immers een bescheiden inspanning voor een groot rendement. Behalve een gezondheidsvoordeel kan u er als team bovendien de titel ‘meest fitte werkplek in Vlaanderen’ mee verdienen.

Dus: werkt u in een bedrijf dat gezondheid en beweging belangrijk vindt? Dan daagt coach Bruce jou uit. Ga naar www.nostepsnoglory.be en aanvaard de uitdaging!

Wilt u graag wat ondersteund worden? IDEWE staat voor u klaar! Contacteer ons via uw regionaal kantoor.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen