Terug Ons MVO-rapport van 2018-2019 is klaar

Ons MVO-rapport van 2018-2019 is klaar

- MVO

We streven voortdurend naar het verbeteren van onze milieu-, financieel-economische en sociaal- maatschappelijke prestaties

Het is goed om alle initiatieven en cijfers die onze maatschappelijke taakstelling illustreren periodiek op een rij te zetten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in het DNA van Groep IDEWE, al van lang voor er sprake was van de ISO 26000-richtlijn. In de tweede editie van het MVO-jaarverslag zoomen we in op de periode 2018-2019.

IDEWE MVO-rapport

Als organisatie met een uitgesproken maatschappelijke opdracht doet IDEWE op een verantwoorde en duurzame manier zaken en nemen we verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op het milieu en de maatschappij. We streven naar het voortdurend verbeteren van de milieu-, financieel-economische en sociaal- maatschappelijke prestaties op een systematische manier en geïntegreerd in alle processen. Van inkoop tot marketing en van diensten tot HRM. 

Omdat we een duurzame wereld vanzelfsprekend vinden, zetten we onder meer in op onderstaande transities en doelen: 

  • Transitie naar verantwoorde aankopen door aankopen van duurzame en verantwoorde producten te stimuleren (facility management); 
  • Transitie naar duurzaam en eerlijk ondernemen. We willen duurzaam en eerlijk ondernemen met een maatschappelijk verantwoorde langetermijnvisie en ervoor zorgen dat de zaken op een eerlijke, ethische en langdurige manier worden gedaan. 
  • Transitie naar de circulaire economie: kringloop/circulaire economie stimuleren via een doordacht aankoop- en afvalmanagement. 
  • We willen onze CO2-footprint elk jaar verkleinen en de tevredenheid van onze werknemers en klanten blijvend verhogen. 
  • We investeren in onze werknemers om expertise en talent te behouden. Dit doen we door kwaliteitsvolle trainingen te voorzien, personeelstevredenheid te garanderen door een flexibele werkgever te zijn en langdurig werk te creëren, duurzame inzetbaarheid te faciliteren. 
  • We willen onze werknemers meer betrekken bij MVO door ambassadeurs aan te stellen. 
  • We zetten inclusiviteitsprogramma’s op om zo de toegankelijkheid voor iedereen te vergroten. 
  • We willen het vertrouwen vergroten door eerlijke en transparante informatie ter beschikking te stellen waarin ook de maatschappelijke kosten zijn doorgerekend. 
  • We stellen onszelf tot doel om actief bij te dragen aan de maatschappij. IDEWE werkt hiervoor samen met ngo’s, stichtingen en andere non-profitorganisaties. 
  • We willen de biodiversiteit verhogen door onze terreinen ecologisch te beheren. 

Download hieronder ons volledige MVO-jaarverslag.

Downloads

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen