null OptiDesk - Klachten beeldschermwerk oplossen

D OptiDesk - Klachten beeldschermwerk oplossen

Specifiek voor de telethuiswerker lanceerden we een nieuwe versie van onze online tool OptiDesk. Deze tool werd helemaal aangepast op maat van de telewerker. Contacteer uw regionaal IDEWE-kantoor voor meer informatie. 

Computers en digitale tools zijn onmisbaar, maar werken ook een zittende levensstijl in de hand. Zo brengen ze een verhoogde lichamelijke belasting teweeg die tot fysieke klachten en ziekteverzuim kan leiden – zeker bij een slechte zithouding of stress.

Om lichamelijke klachten gerelateerd aan beeldschermwerk systematisch en blijvend aan te pakken, moet u zorgen voor een comfortabele werkplek. Alleen zo houdt u uw werknemers gezond achter het scherm.

 

 

OptiDesk brengt de gezondheidsrisico’s bij beeldschermwerk in kaart. Met aandacht voor beweging, werkpost, werkomgeving en werkbeleving. De tool is het vertrekpunt voor uw preventiebeleid en de optimalisatie van het welzijn van uw beeldschermwerkers.

Totaaloplossing in 5 fasen

Met OptiDesk vermindert u de fysieke belasting op de werkplek in 5 fasen:

Man moe ogen
  1. Bewustmaking – Informeer uw werknemers vóór u de campagne lanceert om een grotere respons te krijgen op de self-assessment tool.
  2. Zelfevaluatie – Spoor gezondheidsrisico’s bij uw beeldschermwerkers op via de online self-assessment tool OptiDesk.
  3. Individuele rapportering – Persoonlijk advies voor uw beeldschermwerkers, met verbetertips en een eventuele doorverwijzing.
  4. Groepsrapportering – Overzicht van gezondheidsrisico’s, benchmarkgegevens en meer.
  5. Follow-up – Individueel vervolgtraject en collectief actieplan om positieve punten te versterken en minpunten weg te werken.

Ergonomie voor beeldschermwerkers

Computer overleg

Ga meteen aan de slag met deze ergonomietips voor beeldschermwerkers:

  • Informeer uw werknemers over de juiste zithouding.
  • Voorzie de juiste hulpmiddelen voor werknemers die met een laptop werken.
  • 65% van alle beeldschermwerkers zitten regelmatig meer dan één uur stil. Stimuleer beweging: plaats printers, vuilbakken, … verderop zodat uw werknemers vaker moeten rechtstaan en bewegen.

Leer hoe u beeldschermwerk gezonder maakt

Bij een 360°-aanpak en duurzame oplossingen horen ook sterke opleidingen, op alle niveaus van uw onderneming.

Een greep uit ons opleidingsaanbod rond beeldschermwerk:

Leg ons uw uitdaging rond beeldschermwerk voor

Wilt u beeldschermwerk in uw organisatie duurzaam aanpakken? Een antwoord op concrete vragen? Wij gaan samen met u voor slimme en doelgerichte oplossingen.

Deel uw uitdaging met onze experts

Antwoord op úw uitdaging

Slimme preventie vereist maatwerk. Vertrouw dus op een dienstverlener die uw preventie- en welzijnsnoden door en door kent.

Klik uw sector aan en ontdek onze oplossingen.