Opleidingen ergonomie

Ergonomie: ondanks uw inspanningen blijft het een pijnpunt in vele organisaties. De gevolgen? Verminderde productiviteit en grotere kans op afwezigheid door ziekte. Met onze opleidingen leert u hoe u werkposten slim inricht, ontwikkelen uw werknemers correcte verplaatsingsvaardigheden, en leren ze hoe ze houdings- en bewegingsproblemen voorkomen.

Ergonomie bij industriële zaken

Repetitieve bewegingen en regelmatig heffen en tillen: een succesrecept voor rug- en andere lichaamsklachten. Ontdek de basisprincipes van ergonomisch werken, en leer hoe u uw omgeving en uw eigen handelingen lichaamsvriendelijker maakt.

Bekijk alle opleidingen
Dummy

Ergonomie in de zorg

Hoe leert u uw zorgkundigen om lichaamssparend te werken? Laat hen deze opleidingen rond ergonomie volgen: met een stappenplan voor verplaatsingen, aandacht voor zelfzorg en communicatie, en vorming voor referentiepersonen.

Bekijk alle opleidingen
Dummy opleidingen subclusters

Ergonomie in logistiek, retail en transport

Lange uren op de baan, veelvuldig heffen en tillen, repetitieve bewegingen bij in- en uitladen, … Ze volstaan om uw werknemers met rug- en andere lichaamsklachten op te zadelen. In deze opleidingen leren uw werknemers hoe ze zelf ergonomischer werken.

Bekijk alle opleidingen

Ergonomie op kantoor

Hoe doet u de kantoorinrichting van uw werknemers volop inspelen op ergonomie? En hoe optimaliseren ze zelf de inrichting van hun werkplek? Onze opleidingen leren u en uw medewerkers alle knepen van het vak, inclusief tips om regelmatig van zithouding te veranderen.

Bekijk alle opleidingen