Terug IDEWE klaar voor de herfstbooster van het zorgpersoneel

IDEWE klaar voor de herfstbooster van het zorgpersoneel

- Biologische agentia | Arbeidsveiligheid

Expert Hilde Vanacker

Directeur medische preventie

Onze medische teams plaatsten al 150.000 coronavaccins

De medische teams van IDEWE staan klaar om zorgprofessionals een tweede boosterprik tegen het coronavirus toe te dienen. Onze collega’s zijn niet aan hun proefstuk toe. Sinds de uitbraak van COVID-19 hebben ze al 150.000 vaccins toegediend. 

De ministers van Volksgezondheid beslisten dat er vanaf half augustus een nieuwe vaccinatiecampagne komt tegen COVID-19. Naast personen met een zwak immuunsysteem en 50-plussers, worden ook zorgmedewerkers uitgenodigd voor vaccinatie. 

Levering via het vaccinatiecentrum

herfstbooster

In woonzorgvoorzieningen is het mogelijk om de herfstcampagne voor het eigen personeel deze zomer al op te starten. Daarvoor moeten ze eerst zelf afspraken maken met het vaccinatiecentrum in de eerstelijnszone. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins kunnen alle personeelsleden dan een boosterprik ontvangen; zonder onderscheid tussen zorgpersoneel met of zonder rechtstreeks contact met bewoners of gebruikers. Als er tijdens de vaccinatieronde restdosissen zijn kunnen die prioritair toegediend worden aan eerstelijnszorgactoren of ander zorgpersoneel in de buurt.

Ondersteuning door IDEWE

“De IDEWE-teams staan klaar om de vaccins toe te dienen en de zorginstellingen kunnen voor de planning van de inenting gebruikmaken van onze tools”, aldus directeur medische preventie Hilde Vanacker van IDEWE. “We hebben tijdens de vorige corona- en griepcampagnes, zowel procesmatig als op IT-vlak, heel wat ervaring opgedaan. Onze teams dienden alleen al 150.000 coronavaccins toe. Directies kunnen er dus op vertrouwen dat we ook nu weer alles coronaproof én met respect voor privacy van werknemers in goede banen zullen leiden. We zorgen er ook voor dat de vaccinatie netjes in het arbeidsgeneeskundig gezondheidsdossier van elke werknemer en in Vaccinnet terechtkomt.”

Heeft u ondertussen nog vragen over coronavaccinatie? 
Hier vindt u de antwoorden.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen