Terug IDEWE test seizoenarbeiders en bouwvakkers uit rode en oranje zones

IDEWE test seizoenarbeiders en bouwvakkers uit rode en oranje zones

- Corona

Expert Hilde Vanacker

Directeur medische preventie

Verdere verspreiding coronavirus voorkomen

Om te voorkomen dat het coronavirus geïmporteerd wordt door seizoensarbeiders of bouwvakkers uit rode of oranje zones, moeten ze zich zo snel mogelijk na hun aankomst in België laten testen op het coronavirus. Werkgevers kunnen hiervoor rekenen op IDEWE. Vanaf 10 testen komen wij hiervoor bij u ter plaatse.

De informatie in dit nieuwsbericht is correct op het tijdstip van publicatie. Raadpleeg altijd de laatste maatregelen en wetgeving met betrekking tot COVID-19 op https://www.info-coronavirus.be

Bouwvakkers met mondmasker

De gouverneurs van de Vlaamse provincies hebben een politioneel besluit uitgevaardigd waarbij alle seizoensarbeiders uit een land met code rood of oranje zich bij aankomst moeten laten testen op het coronavirus. Ook bouwvakkers uit rode of oranje zones die enkele weken in de bouwsector komen werken moeten getest worden. Werkgevers kunnen hiervoor een beroep doen op IDEWE. Onze preventieadviseurs voeren de testen uit. In afwachting van het resultaat gaan deze seizoenarbeiders en bouwvakkers in quarantaine in hun eigen bubbel van maximaal 10 personen.

Preventiechecklists

Man plukt appel

Zowel op de werkplaats als bij huisvesting en tijdens transporten moeten uw seizoensarbeiders en bouwvakkers ook in België de regels correct opvolgen om de verdere verspreiding van het coronavirus te vermijden. Daarom heeft de FOD WASO 2 preventiechecklists opgemaakt die de belangrijkste richtlijnen weergeven. Deze richtlijnen vindt u terug in ons nieuwsbericht ‘Seizoenarbeid en huisvesting ten tijde van corona’.

Stelt u de volgende weken seizoenarbeiders of buitenlandse bouwvakkers uit een rode of oranje zone tewerk? Neem dan tijdig contact op met uw regionaal kantoor.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen