Terug ToWorkSafe op het World Congress on Safety & Health at Work

ToWorkSafe op het World Congress on Safety & Health at Work

- MVO | Arbeidsveiligheid | Persoonlijke beschermingsmiddelen | Digitale tools | ToWorkSafe | Machineveiligheid

Expert Petra Champagne

Segment Manager Land- & Tuinbouw

Veiligheid zonder (taal)grenzen

Hoe zorgt u ervoor dat uw anderstalige werknemers de veiligheidsvoorschriften kennen en vervolgens veilig aan de slag kunnen? De ToWorkSafe-tool van IDEWE biedt een antwoord op de vraag waar steeds meer werkgevers mee kampen. En niet alleen bij ons. In zoverre dat Business Process Manager Petra Champagne van IDEWE de tool deze week mag voorstellen op het 22ste World Congress on Safety & Health at Work.

ToWorkSafe is een visueel, interactief pakket, waarmee anderstaligen de voornaamste sectorspecifieke veiligheidsmaatregelen kunnen leren kennen en leren toepassen. Het pakket bestaat uit een introductiefilm, een interactieve speldoos en een Safety Instruction Game, dat intussen al een Innovation Award kreeg.

Grafiek en animatie

World Congress on Safety & Health at Work

“Nieuwkomers in de bouwsector, de horeca, de landbouwsector of de cleaning industrie krijgen met het ToWorkSafe-pakket een parcours in drie stappen in handen”, aldus Petra Champagne. “Eerst kunnen ze de video’s bekijken waarin uiteenlopende situaties uit hun toekomstige werkomgeving aan bod komen waarin ondubbelzinnig wordt getoond wat kan en niet kan op de werkvloer. Vervolgens kunnen exacte instructies van een bepaalde handeling of situatie worden doorgegeven aan de hand van de inertactieve speldoos en tenslotte is er een onlinegame dat ze op hun smartphone of tablet kunnen spelen en waarmee ze zich kunnen vervolmaken.”

Tussendoor

box

“ToWorkSafe is een dankbare manier om de taalbarrières te omzeilen waar werkgevers steeds vaker tegenaan lopen naarmate de arbeidsmarkt meer onder druk komt te staan. We hebben intussen al versies ontworpen op maat van de bouw, de cleaning industrie, de horeca en de landbouw. Het pakket speelt in op de vaststelling dat zowat iedereen vandaag een smartphone op zak heeft, en dus snel tien minuutjes kan gebruiken om zijn veiligheidskennis bij te schaven. Voor werkgevers zijn er ook mogelijkheden om na te gaan of de vereiste kennis ook verworven is.”

Het World Congress on Safety & Health at Work is de wereldwijde ontmoetingsplaats voor mensen die met veiligheid op het werk bezig zijn, omdat ze op zoek zijn naar oplossingen voor uitdagingen waar ze voor staan of omdat ze innovatieve toepassingen of inzichten hebben verworven. “Echt ontmoeten zit er echter nog niet bij”, zegt Petra. “Door de pandemie reizen we niet af naar Canada maar geef ik mijn presentatie op het volledig digitale event.”

Lees meer over ToWorkSafe

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen