Levensmiddelenhygiëne: hype of noodzaak?

Inhoud

Levensmiddelenhygiëne staat de laatste decennia meer en meer in de kijker. Zijn we gevoeliger geworden voor bacteriën of komt het omdat we meer mondiale voeding consumeren: kip uit Polen, rijst uit Brazilië en soya uit China? In een gerecht komen soms ingrediënten samen die een tocht over de halve wereldbol afgelegd hebben. We consumeren dit alles in vertrouwen, ongeacht de herkomst. Vertrouwen in de kleine kruidenier of winkelketen, vertrouwen in de kok en in de inpakster die de machine bedient die uw zakje ontbijtgranen verpakt.

Om dit vertrouwen te behouden zorgen zowel de Europese als de Belgische overheid voor een wetgeving die het geheel van voedselveiligheid - van de riek tot aan de vork - wil garanderen. Bedrijven en hun werknemers zijn verplicht deze wetgeving op te volgen en willen dit maar al te graag doen, maar zien dikwijls meer bos dan bomen.

Via deze uiteenzetting willen we een aantal courante wetten rond levensmiddelenhygiëne op een begrijpbare wijze toelichten. Wat met een registratie, wat is een toelating en waar blijft u ermee? Autocontrole en traceerbaarheid: ook voor uw bedrijf ... Hoe begint u er aan?

Praktisch

Opleidingstype
Infosessie
Doelgroep
Voor wie reeds kennisgemaakt heeft met ‘HACCP’ en meer duidelijkheid wil over de huidige wetgeving rond levensmiddelenhygiëne en het toepassen ervan.
Duur
2 uur
Locatie
(Start)data
Wanneer?
maandag 12 oktober 2020
14u00 - 16u00
Prijs
Beschikbare plaatsen
99
Attest
Attest van deelname