Terug Zo fit ben je ... en zo word je straks fitter

Zo fit ben je ... en zo word je straks fitter

- Gezonde levensstijl | Fysiek fit | Mentaal fit

Expert Ilse Moerland

Disciplineverantwoordelijke Arbeidsgeneeskunde

Maak het gezondheidsverschil voor je werknemers met een Fittest Cardio+ bij de sportarts

Beweging staat centraal in een gezonde levensstijl. Maar beweeg je genoeg of is er ruimte voor verbetering? Ongeacht of je een topsporter bent, een weekendwandelaar of eerder iemand bij wie ‘meer bewegen’ inactief op je wishlist staat, is de Fittest Cardio+ onder begeleiding van de sportarts een niet te missen manier om inzicht te krijgen in je fysieke fitheid. Het is meteen een waardevolle incentive voor je werknemers.

Bewegen is een belangrijke voorwaarde om je gewicht onder controle te houden en de stevigheid van spieren en botten te onderhouden. Het is bovendien de beste manier om de kans op onder meer hart- en vaatziekten te verminderen. Naast de voordelen voor de fysieke gezondheid boost gezonde beweging ook het mentaal welbevinden en de alertheid bij alles wat je doet. 

Een waardevolle incentive

fittest

Inzicht krijgen in je lichamelijke fitheid kan een bevestiging zijn van je beweeginspanningen of een wake-upcall om voortaan meer te bewegen of je dagelijkse beweegroutine aan te passen. Precies daarvoor is de Fittest Cardio+ van IDEWE bedoeld. 

Maak nu gebruik van het aanbod om je werknemers deze waardevolle incentive aan te bieden. Geef meteen het signaal dat je gezondheid niet alleen als individueel goed maar ook als organisatie belangrijk vindt. 

Hoe verloopt de test?

  • De Fittest Cardio+ duurt ongeveer één uur
  • Na het bepalen van enkele relevante gezondheidsparameters, een hart- en longonderzoek en het invullen van een vragenlijst wordt het cardiovasculair risicoprofiel bepaald en volgen een maximale fietstest en VO2max-bepaling. 
  • Daarna bespreekt de sportarts de resultaten en krijgen je werknemer concreet trainingsadvies in functie van een bewegings- of sportactiviteit naar keuze.

Hoe boek je een afspraak met de sportarts?

Tweemaal per jaar is de sportarts beschikbaar voor de Fittest Cardio+ in onze regionale kantoren. Je kunt voor je werknemers een tijdslot reserveren en meteen ook voor een digitale opvolgafspraak van een halfuur kiezen. Die vindt plaats na drie, zes of twaalf maanden. Ook incompany-tests gedurende een halve of een volledige dag zijn mogelijk. 

Download de informatiefiche.

Als externe preventiedienst maken we graag het verschil voor onze klanten. Om je volledig te kunnen ontzorgen, zowel op vlak van gezondheids- en welzijnspromotie als in situaties waarbij zich in je organisatie problemen voordoen, zetten we naast ons eigen aanbod duurzame, sector-overschrijdende samenwerkingsverbanden op. Dit gebeurt onder meer voor de Fittest Cardio+.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen