Terug Ook dit jaar krijgt het zorgpersoneel een corona-herfstbooster

Ook dit jaar krijgt het zorgpersoneel een corona-herfstbooster

- Biologische agentia

Expert Hilde Vanacker

Directeur medische preventie

Campagne start zodra de nieuwe vaccins beschikbaar zijn

De Hoge Gezondheidsraad adviseert dat kwetsbare groepen zich ook dit najaar zouden laten vaccineren met een corona ‘herfstbooster’. “We beginnen de campagne bij de werknemers van onze zorgklanten zodra de nieuwe COVID-19-vaccins beschikbaar zijn”, zegt Hilde Vanacker, directeur medische preventie bij IDEWE. 

Vanaf november wordt opnieuw een coronapiek verwacht. Om de besmettingsgolf in te dijken en kwetsbare personen te beschermen tegen ernstig ziek worden beveelt de Hoge Gezondheidsraad aan om de traditionele risicogroepen al voor die tijd in te enten. Het gaat dan over mensen die ouder zijn dan 65 jaar of die een verminderde weerstand hebben omwille van onderliggende pathologieën en zwangere vrouwen.

Nieuwe vaccins

vaccin

“Het is nog niet duidelijk of de nieuwe vaccins, die aangepast worden aan het type virussen die vandaag circuleren, al op de markt zullen zijn. Voor deze kwetsbare groepen wil men daar echter niet op wachten om de inentingen te starten. De vaccins die vandaag wel beschikbaar zijn bieden immers sowieso ook voldoende bescherming. De herfstbooster wordt ook aangeraden voor zorgpersoneel en andere werknemers die in contact komen met patiënten. Aangezien die werknemers doorgaans jonger zijn dan 65 wachten we voor hen wel tot de nieuwe vaccins beschikbaar zijn om de campagne op te starten.”

Ondersteuning door IDEWE

De IDEWE-teams staan klaar om de vaccins toe te dienen en de zorginstellingen kunnen voor de inschrijving en planning van de inenting gebruikmaken van onze tools. “We hebben tijdens de vorige corona- en griepcampagnes, zowel procesmatig als op IT-vlak, heel wat ervaring opgedaan. Directies van zorginstellingen kunnen er dus op vertrouwen dat we ook nu weer alles coronaproof én met respect voor privacy van werknemers in goede banen zullen leiden. We zorgen er ook voor dat de vaccinatie netjes in het arbeidsgeneeskundig gezondheidsdossier van elke werknemer en in Vaccinnet terechtkomt.”

Contacteer je regionaal IDEWE-kantoor voor meer informatie.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen