Terug Dit waren de 10 populairste nieuwsberichten van 2019

Dit waren de 10 populairste nieuwsberichten van 2019

- IDEWE | Kennis en Tools

Goede keuze, beste lezer!

Het voorbije jaar hebben we hier tientallen nieuwsartikels gepubliceerd. We wilden wel eens weten welk artikel meest gelezen werd. We hebben er meteen een top 10 van gemaakt.

1. Een opgejaagd gevoel mag je niet negeren

Op 1

Veel mensen voelen op het werk een opgejaagd gevoel. Ook al is er geen reden om dat meteen met een burn-out te associëren, is het evenmin een goed idee om het als leidinggevende af te doen als een voorbijgaand ongemak.

Lees het artikel

2. Wat kan een vertrouwenspersoon voor u doen?

Wie geconfronteerd wordt met psychische en/of lichamelijke klachten door werkomstandigheden, kan rekenen op een vertrouwenspersoon. Die kan een luisterend oor bieden maar ook bemiddelen en een oplossing zoeken. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Lees het artikel

3. Werken in warmte

Tijdens de zomermaanden worden steeds dezelfde vragen gesteld over werken in warmte. Vanaf hoeveel graden mag een werknemer niet meer werken? En wat moet een werkgever doen bij té warm weer?

Lees het artikel

4. Laat alcohol het feest niet bederven

Cao 100, die de private werkgever verplicht om een beleid te voeren omtrent alcohol, medicatie en drugs (AMD) is in april 10 jaar geworden. In de webinar die we daarover maakten, gaan we dieper in op de rol van de werkgever en de ondersteuning die IDEWE kan bieden. We grepen de verjaardag ook aan om werkgevers te sensibiliseren over alcohol op het werk.

Lees het artikel

5. Werkgeluk is een werk-woord

Tijdens de Week van het Werkgeluk vestigden we de aandacht op het belang van werkgeluk voor zowel de werknemer als de werkgever. Werkgeluk komt immers zelden zomaar uit de lucht gevallen. We zijn ervan overtuigd dat het een werkwoord is, dat pas ervaren wordt als alle partijen eraan meewerken.

Lees het artikel

6. Begin op tijd aan uw jaarverslag IDPBW

Het vroege voorjaar is de klassieke tijd om aan het jaarverslag te werken. Het is behalve een verplichting ook gewoon een handig communicatie-instrument over de inspanningen die werden gedaan inzake preventie en veiligheid en de basis voor nieuwe acties.

Lees het artikel

7. Outplacement in geval van ontslag door medische overmacht

Sinds 29 april 2019 moet een werkgever die zich beroept op medische overmacht, om een einde te maken aan de arbeidsovereenkomst van zijn werknemer, outplacement aanbieden.

Lees het artikel

8. Van vakantie- naar werkmodus

Wie kent het niet: na de vakantie zijn de batterijen volledig opgeladen, maar in de eerste dagen op het werk worden we overladen met e-mails, vergaderingen en to do's... Meer dan 80 procent van alle werknemers zou last hebben van de vakantieblues. Wij gaven tips om makkelijk(er) over te schakelen van vakantie- naar werkmodus.

Lees het artikel

9. Hoe schadelijk is blauw licht echt?

U leest vast regelmatig dat blauw licht schadelijk is en dat we het beter zoveel mogelijk blokkeren – met een computerbril bijvoorbeeld. Maar wat is blauw licht precies? En waarom moeten we ermee opletten?

Lees het artikel

10. Stille nacht, veilige nacht

In de aanloop naar Kerstmis en Nieuwjaar schieten de kerstbomen op de meest verwachte en onverwachte plaatsen frisgroen wortel. Om ervoor te zorgen dat de eindejaarsperiode alleen maar voor vreugde zorgt, hebben we enkele veiligheidstips op een rij gezet.

Lees het artikel

Dit is de top 10 van 2020

Dit is de top 10 van 2021

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen