Terug Open opleidingen

Open opleidingen

Tijdens open opleidingen verdiepen u en uw werknemers zich in een specifiek welzijns- of preventiethema – samen met leidinggevenden en werknemers van andere organisaties. Het zijn dus groepsopleidingen, die meestal plaatsvinden in uw regionale IDEWE-kantoor. Ze verlopen interactief en praktijkgericht, en worden deskundig verzorgd.

 

Open opleidingen behandelen blijvende, wettelijk vastgelegde topics en actuele uitdagingen. U kunt er overigens iedereen in uw organisatie mee bereiken. Want er zijn opleidingen voor werknemers en leidinggevenden, hr, preventieadviseurs, bedrijfshulpverleners en vertrouwenspersonen.

Dankzij de opleiding besteedt u meer aandacht aan slimme preventie en welzijn op de werkvloer. Zo komt uw beleid tot leven.

Vind uw open opleiding

 

“De lesgevers besteedden voldoende aandacht aan mijn specifieke branche – ook al kwamen de andere deelnemers uit allerlei sectoren.”

Jeffrey Tytgat (Solidor) volgde de opleiding ‘Interne Preventieadviseur III’.

“De poetshulpen van onze organisatie werken altijd in een andere omgeving: in de privéwoning van de klant. Mijn opleiding speelde vlot in op die specifieke situatie.”

Lesley Baeyens (L&S Housekeeping) volgde de opleiding ‘Interne Preventieadviseur III’.

Verder dan het wettelijke, meer dan alleen theorie

Preventie en welzijn op het werk vormen de corebusiness van Groep IDEWE. We hebben deskundigen voor 9 welzijns- en preventiedomeinen in huis. En het zijn diezelfde experts die de opleidingen verzorgen en afstemmen op de opleidingsnoden van uw organisatie. Waarom kiezen voor de open opleidingen van Groep IDEWE? 

 • U bent zeker van een geïntegreerde visie op preventie en welzijn. Onze lesgevers kijken voorbij de wettelijke verplichtingen. Met als uitgangspunt: uw concrete risico’s en een proactieve kijk op welzijn.
 • U vertrouwt op uitstekende lesgevers, die de opleidingen inhoudelijk, didactisch en op het vlak van groepsdynamiek tot in de puntjes verzorgen. Laagdrempelig en met oog voor de specifieke uitdagingen van iedere deelnemer.
 • U laat uw mensen deelnemen aan opleidingen met een impact op de praktijk. Bij elk blokje theorie hoort een uitgebreide vertaling naar de werkvloer – waar mogelijk ingeoefend in het leslokaal. Wat deelnemers leren, benutten ze meteen in hun dagelijkse job.
 • U biedt uw werknemers de kans om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten. De band die deelnemers opbouwen houdt vaak stand tot lang na de opleiding.
 • U garandeert de permanente vorming van uw werknemers, dankzij terugkomdagen en vervolgsessies die de leerinhoud opfrissen, actualiseren en verder uitdiepen.
 • U kunt steeds meer opleidingen ook deels digitaal volgen: ontdek blended learning.

Inschrijving, attest en financiële steun voor uw open opleiding

Deelnemen aan een open opleiding van Groep IDEWE? Eenvoudig:

 1. Zoek uw open opleiding via de handige zoekfunctie. U vindt daar ook de bijbehorende prijzen.
 2. Schrijf uw deelnemers online in. En kijk zeker na of u recht hebt op financiële steunmaatregelen van de overheid (kmo-portefeuille of chèques-formation) of van uw sectororganisatie.
 3. Check uw mailbox voor uw inschrijvingsbevestiging. Twee weken voor de start van de opleiding ontvangt u ook
  • praktische info (locatie, parking, lunch)
  • uw factuur
 4. U krijgt een attest van deelname of een getuigschrift. Kunt u of een werknemer de opleiding uiteindelijk toch niet bijwonen?
  Stuur dan gerust een collega.

Aangepast op uw noden

Wilt u een open opleiding volledig laten afstemmen op de noden van uw organisatie? Vraag dan uw incompany opleiding aan.

Onze klanten aan het woord


Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen