Terug Vul nu de ‘In Balans’-vragenlijst in

Vul nu de ‘In Balans’-vragenlijst in

- Werk-Privé | Wetenschappelijk onderzoek

Op zoek naar concrete oplossingen en hulpmiddelen voor de work-life-balans

IDEWE wil samen met Remco Lenstra van de Antwerp Management School (AMS) concrete oplossingen en hulpmiddelen uitwerken voor een betere balans tussen werk en privé. Het ‘In balans’ project gaat in de exploratiefase onder meer via een vragenlijst op zoek naar de concrete hindernissen waar werknemers vandaag tegenaan lopen.

Voor veel werkende mensen is het een uitdaging om een evenwicht te vinden tussen gaan werken, het huishouden doen, zorgen voor de kinderen, contacten met vrienden en familie onderhouden en hobby’s uitoefenen

“Voor veel werkende mensen is het een uitdaging om een evenwicht te vinden tussen gaan werken, het huishouden doen, zorgen voor de kinderen, contacten met vrienden en familie onderhouden en hobby’s uitoefenen”, zegt onderzoeker Sofie Vandenbroeck van IDEWE. “Werkende mensen, ongeacht of het loontrekkenden of zelfstandigen zijn, schipperen vaak tussen veeleisende rollen. Eén op de drie 18- tot 64-jarigen ervaart dan ook moeilijkheden om alles te combineren. Het is zowel voor de werknemer, de werkgever als de maatschappij belangrijk om na te gaan op welke manier die harmonie kan bewaakt of hersteld worden. Daarom is het noodzakelijk om het probleem vanuit verschillende perspectieven en via verschillende methoden in kaart te brengen. Behalve de enquête organiseren we daarom ook focusgroepen bij experten en interviews met eindgebruikers.”

Betrokkenheid

enquête In Balans

“Omdat we vaststellen dat er weinig ingezet wordt op de implementatie en integratie van bestaande maatregelen en initiatieven, hebben wij ons voorgenomen om via de user-centered designmethode een concept of dienstverlening te ontwikkelen die het best aansluit bij de noden en behoeften van de werkenden. We houden hierbij onder meer rekening met gender- en leeftijdsverschillen, verschillen in de werk-privébalans, gezinssamenstelling en zorgverantwoordelijkheid. Zowel bij noden- en behoeftenanalyse als in de prototypering en de ontwikkeling wordt de eindgebruiker betrokken.”

Maak kans op een cadeaubon

De behoeftenbevraging peilt naar de verschillende rollen die werknemers opnemen en de energievreters én energiegevers die dat beïnvloeden. Deelnemers aan de bevraging maken kans op een cadeaubon van 20 euro van Bol.com. 

De enquête is afgesloten. Lies hier meer over het project.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen