Terug Wat doet deze coronacrisis met u?

Wat doet deze coronacrisis met u?

- Mentaal fit | Corona

Expert Lode Godderis

CEO IDEWE

IDEWE-onderzoek naar de evolutie van het psychosociaal welzijn van werkende Belgen

De komende drie maanden voert de onderzoeksafdeling van IDEWE in samenwerking met KU Leuven een onderzoek naar het mentaal welzijn van Belgische werknemers tijdens de coronacrisis. “We willen op vier meetmomenten nagaan wat de gezondheidscrisis en de maatregelen die ermee gepaard gaan teweegbrengen bij werknemers en hoe dit evolueert in de tijd”, aldus onderzoeker Sofie Vandenbroeck. De eerste online vragenlijst wordt op 26 maart verspreid, de laatste eind juni.

De informatie in dit nieuwsbericht is correct op het tijdstip van publicatie. Raadpleeg altijd de laatste maatregelen en wetgeving met betrekking tot COVID-19 op https://www.info-coronavirus.be.
U kunt niet meer deelnemen aan deze enquête, deze enquête is afgesloten.  

Niemand onder ons heeft een gezondheidscrisis meegemaakt die zo ingrijpend is voor zowel ons privéleven als voor de professionele context waarin we veel van onze tijd doorbrengen. “We willen met onze studie nagaan wat de crisis doet met ons psychosociaal welzijn op het werk”, zegt onderzoeker Tinne Vander Elst. “Hoe ervaren we de noodmaatregelen, zoals verplicht telewerk en social distancing? En wat doet het gebrek aan sociale contacten, de gebrekkige structuur van het dagelijkse leven, de jobonzekerheid en de huidige financiële situatie met ons?”

“Omdat voor veel werkende ouders het sociaal vangnet wegviel, moeten ze het thuiswerken combineren met de zorg voor hun kinderen. We gaan ook daar dieper op in en peilen naar de hulpbronnen die werknemers in deze situatie het hardst missen en wat hun behoeften zijn.”

Nieuwe inzichten

Studie corona psychosociaal

De eerste enquête wordt op 26 maart verspreid. De andere drie volgen telkens met vier weken tussentijd. Na het laatste meetmoment, eind juni, zullen de onderzoekers de evolutie van de antwoorden bestuderen. 

“De vragenlijsten zijn in drie talen opgesteld, zodat zoveel mogelijk mensen met betaald werk aan het onderzoek kunnen deelnemen. We zijn ervan overtuigd dat de resultaten ons heel veel nieuwe inzichten kunnen verschaffen over de mentale gezondheid van werknemers in dit soort crisissituaties”, besluit Sofie Vandenbroeck.

U kunt niet meer deelnemen aan deze enquête, deze enquête is afgesloten.  
Lees meer over de resultaten.
Lees meer over de resultaten van de vervolgenquête.

Volg de updates over het coronavirus ook via onze social mediakanalen Linkedin en Facebook.

Luisteren naar onze klanten, hun medewerkers en stakeholders, het zit in het DNA van IDEWE! Via IDEWE Connect bundelen we alvast alle initiatieven, én deze studie is er één van!

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen